Voor je goed en wel met je ogen hebt geknipperd is het nieuwe jaar al aan de tweede maand begonnen. En dat betekent dat de opening van het Oosterscheldeseizoen al weer voor de deur staat.

Exclusief, de Oosterscheldekreeft

Exclusief, de Oosterscheldekreeft

 

 

Voorbereiding

Achter de schermen is er hard gewerkt aan de voorbereiding van de 19de editie van dit evenement. De menu’s, het magazine en de website  zijn er klaar voor.

Ook hebben zich dit jaar weer nieuwe leden bij de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft aangemeld. Maar liefst 16 toprestaurants zullen hun Oosterscheldekreeft menu aan u presenteren.

 

Opening

Op donderdag 28 maart zal de eerste Oosterscheldekreeft officieel uit het water worden opgehaald. Vanaf die dag kunt u uw hart weer ophalen aan deze exclusieve Zeeuwse heerlijkheid.

De Oosterscheldekreeft is en blijft een bijzonder en uniek ‘product’ uit de Oosterschelde. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken, dat door de afwijkende DNA structuur ten opzichte van de overige kreeften uit de wereld, de Oosterscheldekreeft een fijnere en zachtere smaak heeft.

Bovendien staat de versheid van de Oosterscheldekreeft (rechtstreeks uit de Oosterschelde naar de restaurants) garant voor een hoogwaardig kwalitatief product. Verder kenmerkt de Oosterscheldekreeft zich door de duurzame visserijmethode.

Kees Jansma is dit jaar gevraagd om de eerste kreeft in ontvangst te nemen. Daarna zal Ronald Koeman de eerste gevangen Oosterscheldekreeft uit handen van Jansma in ontvangst nemen en later op de dag als een volleerd veilingmeester aan de hoogste bieder verkopen op de kreeftenveiling in Colijnsplaat.

Casper van Eijk

Casper van Eijk

 

 

Support Casper

De opbrengst van de eerste kreeft komt ten goede aan de Stichting Support Casper. Voor wie het niet weet, deze stichting is opgericht door Prof. Dr. Casper van Eijk. Hij is werkzaam aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en zet zich vol overgave in voor onderzoek naar de bestrijding van alvleesklierkanker. Voor een interview met deze betrokken arts, kijk hier.

 

Kees Jansma

Kees Jansma (71) is sportcommentator, voetbalanalist, producer en werkte jarenlang als perschef bij het Nederlands Elftal. Sinds 2014 is hij sportcommentator bij Fox Sports. Hier had hij onder andere zijn eigen programma’s ‘De tafel van Kees’ en ‘Natafelen met Kees’. Na deze zomer stopt Jansma met zijn werk. Zelf zegt hij hierover: “het nemen van dit besluit is niet makkelijk, maar ik vind het tijd”. Jansma was meer dan een halve eeuw anchorman bij de NOS, Sport 1, Eredivisie Live en Fox.

Kees Jansma - Foto Paul Blank httpscommons.wikimedia.org.

Kees Jansma – Foto Paul Blank httpscommons.wikimedia.org.

 

“Voor ons een uitstekende reden om hem als eregast uit te nodigen om de eerste Oosterscheldekreeft in ontvangst te nemen”, aldus Luit Ezinga, voorzitter van de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft.

 

 

 

 

 

Ronald Koeman

 

Om de sfeer van Nederlands populairste sport door te trekken is als veilingmeester Ronald Koeman benaderd die zich voor dit goede doel graag beschikbaar stelde.

Ronald Koeman - Foto Richard Mulder httpscommons.wikimedia.org.

Ronald Koeman – Foto Richard Mulder httpscommons.wikimedia.org.

Koeman heeft nu al een geweldige carrière achter zich. Na zijn tijd als topvoetballer bij clubs van naam was hij hoofdtrainer bij Ajax, Feijenoord, AZ en PSV. Daarna begon een internationale zwerftocht langs Benfica (Portugal), Valencia (Spanje) en  Southampton en Everton (beide Engeland).

Sinds het voorjaar van 2018 is hij succesvol als coach ven het Nederlands elftal.

 

Al met al heeft de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft voldoende munitie aangedragen om een knallende opening van het Kreeftenseizoen te kunnen garanderen.