Een eerste indruk is vaak de beste indruk. Als je aan komt rijden aan de Weelweg in Ellemeet en stopt voor de ingang van Buitenplaats Oudendijke klopt dat helemaal. Mooie bloemperken en goed onderhouden gazons geven u meteen het idee: ‘Hier is het goed toeven’.

Dat idee wordt versterkt tijdens een gesprek met Margreet van de Stolpe in de gezellige, kleine receptie van dit bungalowpark.

Nico in de eerste jaren

Een stukje geschiedenis

Ruim 40 jaar geleden plaatste Nico van de Stolpe zijn eerste caravans in wat toen nog een boomgaard was. In die tijd werd de rust en ruimte van Schouwen-Duiveland door de eerste toeristen ontdekt

De boomgaard heeft inmiddels plaats gemaakt voor een modern ECO bungalow park. De bezoekers van toen zijn vertrokken. Maar de kinderen van destijds zijn, met hun kinderen, de gasten van nu.  Veel van zijn idealen heeft Nico aan zijn kinderen doorgegeven en die worden nu door hen in stand gehouden en uitgedragen. Respect voor de natuur!

Als klein meisje vond Margreet, de dochter van Nico de weidsheid van het platteland heel vanzelfsprekend. Zij weet nu dat rust en ruimte in deze jachtige tijden helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn.

Margreet, uw huidige gastvrouw

 

Margreet is van kinds af aan betrokken geweest bij de ontwikkeling en uitbreiding van Buitenverblijf Oudendijke. Ze bleef het ideaal van haar vader trouw.  Daarbij is het ervaren en voelen van ruimte en rust haar uitgangspunt.

Op deze plek, 2 kilometer van het strand, waar je de zee altijd ruikt, moet niets, hier voel je de wind door je haren en loop je op blote voeten door vers gemaaid gras, met maar één doel: een ultiem verblijf ervaren in Zeeland.

Eigentijdse en moderne chalets

Anders dan anderen

In de loop der jaren zijn de caravans verdwenen. Steeds als er een ruimte vrij kwam op het 7 ha. grote terrein, werd er een nieuw chalet gebouwd. Momenteel beschikt Buitenplaats Oudendijke over 89 moderne en comfortabel ingerichte vakantieverblijven. Opvallend is dat ze allen vrijstaand zijn. Iedere woning staat op een ruim stuk grond van ongeveer 300 m², omheind door goed onderhouden, streekeigen Zeeuwse hagen die u de nodige privacy garanderen. Buitenverblijf Oudendijke is echt anders dan anderen. Ondanks dat er bijna 100 chalets staan, voelt u een weldadige rust en zich niet ingesloten. U heeft hier een zee van ruimte. Tussen de chalets zijn brede semi-verharde, brede paden aangelegd, die het terrein nog meer open en ruimtelijker maken.

Brede paden zonder verkeer

 

Autovrij

Om uw rust te garanderen is het niet mogelijk om uw auto bij uw chalet te parkeren. Er zijn vijf ruime parkeerplaatsen op het terrein voorzien. Deze zijn zo aangelegd dat er altijd ruimte is voor uw auto op loopafstand van uw vakantiewoning. Overal op het terrein staan bolderwagens. Als u bij uw aankomst veel bagage bij u heeft, of zware boodschappen van uw auto naar uw chalet wilt brengen, staan deze voor het grijpen. Natuurlijk is deze service gratis.

De rust van de duinen en de zee – Foto Aren Admiraal

Traditie

De Zeeuwse natuur en traditie gaan hier hand in hand. Zij vormen de inspiratiebron voor eigentijds ontspannen. De traditie van Zeeland wordt gevormd door het water en de voortdurende strijd tegen de elementen.

Deze strijd wordt nergens beter gesymboliseerd dan door de Deltawerken. Een belangrijk onderdeel daarvan is de Brouwersdam. Onderaan dit monument ligt het brede strand dat u uitdaagt een wandeling naar Renesse te maken.

Maar het strand en de duinen zijn  natuurlijk ook ideaal om te luieren, genieten van de capriolen uithalende kitesurfers en heerlijk niets doen. Genieten van de zee op een van de breedste en schoonste stranden aan onze kust.

De bloementuin voor iedereen

Natuur

Overal om je heen vind je de natuur. Vanaf de buitenplaats ziet men de uitgestrektheid van de Schouwse polders. Men kan vanaf hier de ‘Dikke Toren’ van Zierikzee aan de horizon zien. Het tempo waarin u leeft wordt bepaald door de seizoenen. De kleuren van de natuurlijke omgeving bepalen de sfeer. Op Buitenplaats Oudendijke is de natuur overal.

In de bloementuin, die voor iedereen toegankelijk is, staan ieder seizoen andere soorten bloemen in bloei. Ga samen met de kinderen eens kennis maken met al die verschillende planten en kleuren.

Zoekplaatje

Gaat u de natuur in? Maak er dan voor uzelf of voor de kinderen een leerzame tocht van. Aan de receptie liggen mooi uitgevoerde zoekplaten waarop tal van vogels, schelpen, planten en zoogdieren staan afgebeeld. Het merendeel hiervan kunt u tegenkomen in de vrije natuur rondom de buitenplaats. Uw wandeling wordt een onvergetelijke natuurwandeling en voor de kinderen een leerzaam en opwindend uitje.

In de dichtbij gelegen natuurgebieden kunt u van uw wandeling een groot succes maken. Bezoek daarom het Gradabos eens of reserveer een dagje voor natuurgebied Neeltje Jans.

Alles aanwezig voor een rustig dagje op uw eigen domein.

Een dagje rust

U heeft ongetwijfeld wel een dag waarop u het rustig aan wilt doen. Uw chalet heeft alles om in te staan voor het ultieme genieten. Pak uw boek en maak er een heerlijke luie dag van. Binnen, omringd door alle luxe. Of buiten op een ruim terras op comfortabel ligbed, genietend van de zon en de natuurlijke rust die Buitenplaats Oudendijke uitstraalt.

Over de kinderen hoeft u zich geen zorgen te maken. Voor hen is er genoeg te beleven.

Avontuurlijke speelgelegenheden

Honden

Vanzelfsprekend zijn uw huisdieren ook welkom. Wel wordt u gevraagd om de normale regels in acht te nemen. Aan de receptie zijn papieren zakjes te verkrijgen. Ruim daarom altijd het drolletje van uw hond even op. Dan blijft het terrein schoon en steeds ‘ veilig’ voor spelende kinderen.

Ook ik ben welkom

Schouwen-Duiveland

Het noordelijkste eiland van Zeeland is volgens veel (ex)bezoekers, het mooiste eiland van onze provincie. Niet alleen vanwege de beroemde ‘Kop van Schouwen’, uitgeroepen tot schoonste strand van Nederland, waar alles samenkomt;  stranden, duinen en de zee. Maar vergeet niet de pittoreske badplaatsjes zoals Renesse, Burgh-Haamstede  en Westenschouwen.

Bekend zijn ze van de gezellige toeristenmarkten tijdens het seizoen, waar u kennis kunt maken met typische Zeeuwse streekproducten.

Maar Schouwen-Duiveland heeft veel meer in de aanbieding. Wat te denken van de oude steden als Brouwershaven of Zierikzee met hun monumentale middeleeuwse panden en hun rijke historie.

Of de kleine dorpjes als Noordgouwe   met haar onverwachte winkeltjes en Dreischor, uitgeroepen tot het groenste dorp van Europa.

Het ultieme genieten begint hier!

Een vakantie in Zeeland begint met boeken op Buitenplaats Oudendijke. Hier treft u alles wat uw vakantie bijzonder maakt. Een vriendelijke ontvangst. Fantastische chalets, modern, hygiënisch en comfortabel. Rust en vooral alle ruimte. Oog voor de natuur en Zeeuwse tradities. En een ideale uitvalsbasis voor strandbezoek of snuffelvisites aan prachtige dorpjes en historische steden.

Buitenplaats Oudendijke? DOEN!!!

Voor meer informatie en boekingen kijk op de website.