Het Stadhuismuseum in Zierikzee belicht momenteel in een serie exposities de Zeeuwse meesters uit de Gouden Eeuw. Op dit moment worden Portretten van Meesters uit de Gouden Eeuw voor het voetlicht gebracht.

Nijmegen. Gezicht op Valkhofburcht en Hunnerpoort-Museum-Valkhof-

In deze reeks ‘Zeeuwse meesters uit de Gouden Eeuw’ bereidt het Stadhuismuseum Zierikzee een tentoonstelling voor over de familie van Anthonissen. Arnoldus van Anthonissen schilderde evenals zijn vader Hendrick en grootvader Aert vooral marines: zeestukken en riviergezichten. Daarnaast was hij tevens werkzaam als ‘kladschilder’, waarbij hij marmerimitaties en blazoenen maakte. Tevens staat hij te boek als kunsthandelaar.Enige maanden geleden werd een van zijn werken op spectaculaire wijze, door een mijnenjager van de Koninklijke Marine, in Zierikzee afgeleverd.

Schepen op de Oosterschelde bij de Zuidhavenpoort van Zierikzee

 

 

Voor de tentoonstelling ‘Arnoldus van Anthonissen – Zeeuws cultureel ondernemer uit de Gouden Eeuw’ (werktitel) is het museum op zoek naar werk dat bij particuliere verzamelaars verblijft. Als u meent van deze expositie mede een succes te kunnen maken, neem dan contact op met Het Stadhuismuseum Zierikzee. Alle informatie is welkom op info@stadhuismuseum.nl

 

 

 

 

Stadhuis Museum Zierikzee

Meelstraat 6-8

4301 EC Zierikzee

0111 – 454 461