Vanaf woensdag 14 juli deze zomer verandert het Zeeuwse Yerseke in de Mossel&Oesterboulevard. Na het succes van afgelopen jaar wordt het activiteitenprogramma in juli, augustus en september verder uitgebreid. Elke woensdag is het ´mosseldag´ met extra activiteiten, variërend van een culinaire wandeling, speurtochten voor kinderen, optredens van kunstenaars en artiesten tot het kampioenschap krabbetjes vissen. Jong en oud kan in het vissersdorp de echte Zeeuwse mossel- en oestercultuur beleven en er uiteraard ook van proeven. Een bezoek aan de Mossel&Oesterboulevard is een superleuk dagje uit voor het hele gezin.

De hele week door tal van activiteiten


Op de Mossel&Oesterboulevard is deze zomer de hele week door van alles te ontdekken en te proeven. Mosselen vissen op de Oosterschelde met een van de speciale rondvaartboten, rondleidingen langs de historische oesterputten, wandelen langs de vissersboten in de havens, scootertochten onder leiding van een gids en uiteraard genieten van de Zeeuwse mosselen en oesters bij de vele restaurants en terrassen. Ook de winkeliers in het Zeeuwse dorp bieden de zomermaanden iets extra´s aan voor de bezoekers.Woensdag Mosseldag


Elke woensdag is het bovendien ´Mosseldag´ en is er extra veel te beleven. Op de Mossel&Oesterboulevard is er dan live muziek, zijn er leuke activiteiten voor kinderen, staan er kraampjes en foodtrucks. Elke week zijn er bovendien speciale activiteiten, zoals het kampioenschap krabbetjes vissen, bijzondere exposities, spannende excursies, speurtochten en verrassende optredens.

Tweede editie met nieuwe naam

Yerseke is naast de bakermat van de Zeeuwse mosselen ook bekend om de Zeeuwse oesters. Vandaar dat de naam voor deze tweede editie is veranderd van Mosselboulevard in Mossel&Oesterboulevard.

 

De Mossel&Oesterboulevard in Yerseke opent op 14 juli en duurt tot 29 september. De Boulevard is een initiatief van de schelpdierensector, Nederlands Mosselbureau, gemeente Reimerswaal, Provincie Zeeland en (horeca)ondernemers uit Yerseke.

Kijk elke week voor het actuele programma en tickets op mosselboulevard.nl