North Sea Port is ontstaan uit een samenwerking tussen de havens van Vlissingen, Terneuzen en Gent.

Uit deze samenwerking ontstond een zestig kilometer grensoverschrijdend havengebied Dat zich uitstrekt van het Zeeuwse Vlissingen via Terneuzen tot het 32 kilometer landinwaarts gelegen Belgische Gent.  Hierbij speelt het kanaal van Gent naar Terneuzen een belangrijke rol.

Varen over Kanaal Gent-Terneuzen

 

Als centraal knooppunt in Europa draagt deze haven multimodaliteit hoog in haar vaandel. Ook de veelheid aan goederensoorten maat North Sea Port uniek. In de haven is nog steeds ruimte voor ontwikkeling en groei waardoor er altijd activiteit is.

Het uitgestrekte havengebied

 

Rondvaarten

Van maart tot en met november 2023 kunt u het havengebied van North Sea Port weer op een unieke manier bezoeken. Namelijk vanop het water. Als u zoekt naar een ander dagje uit kunt u deelnemen aan de gratis rondvaarten in deze unieke haven op het Kanaal Gent – Terneuzen, of in Vlissingen.

Kanaal Gent – Terneuzen

De rondvaarten op het Kanaal Gent – Terneuzen starten vanaf zaterdag 4 maart Wie van Gent naar Terneuzen wil varen gaat om 13:30 uur aan de Rigakaai in Gent aan boord en meert omstreeks 16:00 uur in Terneuzen aan. Om 16:30 uur brengt een bus de gasten terug naar de Rigakaai.

North Sea Port

Wilt u van Terneuzen naar Gent varen dan moet u om 10:00 uur aan de Beurtvaartkade in Terneuzen opstappen. U arriveert omstreeks om 12:30 in Gent waar een bus klaar staat om u terug naar Terneuzen te brengen.

Vlissingen

In Vlissingen gaan de rondvaarten weer van start op zaterdag 18 maart. Inschepen kunt u om 10:30 uur en de vaart wordt beëindigd om 12:30 uur. Zowel op- als afstappen vindt plaats aan de Vlissingse Binnenhaven.

De Denick II

Gids aan boord

Tijdens elke rondvaartis er een gids aan boord die u van alle informatie voorziet. De rondvaarten zijn een unieke manier om kennis te maken met het havengebied. Vanaf het water ziet u niet alleen de bedrijvigheid van een andere kant maar ontdekt u ook het uitgestrekte havengebied en plekken waar u anders nooit zou komen.

 

Voor alle rondvaarten – in Vlissingen en ook op het Kanaal Gent – Terneuzen wordt het schip Denick II van de gelijknamige rederij ingezet. Dit schip biedt plaats aan 200 passagiers. De Denick II is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mensen die moeilijk ter been zijn. Uiteraard is er aan boord catering aanwezig.

Gratis rondvaarten, inschrijven wel verplicht.

Dit kunt u hier doen via de website van North Sea Port.

Wij wensen u een leuke dag en behouden vaart.