Het Toeristisch Informatie punt Veere in Museum Veere wordt op 9 juni officieel geopend door wethouder Roelse van Toerisme. Het toeristisch informatiepunt is gevestigd in het Stadhuis aan de Markt. Vanaf 2 april fungeerde de museumwinkel aan de Kaai al als toeristisch informatiepunt omdat die winkel vanaf dat moment open was. Er zijn verschillende mensen aangenomen die samen met de vrijwilligers van het museum de bezoekers en bewoners van Veere zo gastvrij mogelijk onthalen en van informatie gaan voorzien. De laatste weken tonen dat er grote belangstelling is voor wandelingen en fietstochten.

Veere anno 1813

Interactief bezoek aan Veere in 1813

 

Hoogtepunt zal zijn de demonstratie van een interactieve toeristische kaart uit 1813 waarin de bezoeker nog veel van het huidige Veere in zal herkennen, maar ook verrast zal zijn over hoe bijzonder Veere in het verleden was. De kaart, die is gemaakt door Rudi van Nieuwenhuize met medewerking van Bram Silkens van de Walcherse Archeologische dienst en Peter Blom van het Zeeuws Archief, kan op verschillende manieren draaien en zorgt ervoor dat de bezoeker dan weer door de straten en stegen van Veere zwerft, dan weer de hele stad vanuit de lucht beziet. Op verschillende aanklikpunten wordt informatie gegeven over het Veere van toen.

Nadat het VVV in 2020 ophield te bestaan, zijn overal in Zeeland nieuwe informatiepunten gekomen. De gemeente Veere ondersteunt op dit moment twee punten: museum Marie Tak van Poortvliet in Domburg en Museum Veere in Veere. Op die laatste plek was het VVV de laatste jaren gevestigd.

Beleef Veere interactief

Veel te beleven

Dat Veere veel te bieden heeft op het gebied van toerisme is wel duidelijk. Zo kunnen de gasten genieten van een bezoek aan de Grote Kerk of het Museum, lekker neerploffen op een terras, winkeltjes bezoeken of heerlijk wandelen op de stadswallen. In het toeristisch informatiepunt kunnen ze terecht voor informatie, routekaarten en leuke toeristische items! Voor ieder wat wils.

@ Visit Veere

Naast het fysieke punt is er ook een Facebook en Instagram gelanceerd onder de naam Visit Veere (@visitveere). Hier kan de toerist ervaren wat Veere allemaal te bieden heeft en wordt op de hoogte gesteld van het laatste nieuws. Binnenkort wordt daar ook nog een website aan toegevoegd (www.visit-veere.nl).

Grote-kerk-van Veere

Cultuurtoerisme

Een van de vormen van toerisme die goed past bij Veere, is het cultuurtoerisme. De activiteiten van het museum, de grote kerk, het rosarium, de verschillende galeries en kunstwinkels dragen daaraan bij. Museum Veere is van plan om juist de combinatie recreatie en verlangen naar cultuur te verbinden. De interactieve kaart van Veere uit 1813 is daar een voorbeeld van, maar ook de vaartochten in historische schepen, die het museum al enkele jaren in samenwerking met de Stichting Behoud Hoogaars organiseert, de stadswandelingen met gidsen, de carillonconcerten die tijdens een wandeling of genietend op een terras kunnen worden beluisterd. In het museum is een groot aantal objecten te vinden die het historische gevoel en bewustzijn bij de bezoeker van de stad verdiepen en uitleg geven over hoe Veere Veere is geworden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Veronica Frenks

0118-501744

museum@museumveere.nl