Van 9 tot en met 19 juni is een schilderijen expositie te bezoeken van Addie Sandee in Galerie  Bank in Aagtekerke. Al ruim een jaar is Addie inwoner van Aagtekerke na een verblijf van 32 jaar in Brussel. Haar kunstopleidingen (keramiek, schilderkunst, fotokunst en digitale grafiek en illustratie) heeft ze in België gevolgd. Als geboren Zeeuwse voelt ze zich erg thuis dicht bij de zee en het strand en de landschappen, die vaak een inspiratiebron zijn voor haar beeldende kunst.

Addie Sandee

Veelzijdig

Addie schildert meestal met een combinatie van acryl- en olieverf kleurrijke expressionistische werken. Zij herkent zich in een uitspraak over schilderkunst van de beroemde kunstenaar Mark Rothko: “A painting is not a picture of an experience. It is the experience”. Zij probeert met haar schilderijen niet een verhaaltje te vertellen of een fotografische afbeelding te maken. Zij probeert eerder een emotie of iets van herkenning op te roepen of een herinnering aan te boren. Daarbij wil ze niet sturend zijn maar de kijker zijn/haar  eigen interpretatie te laten beleven.

Kleur is voor haar ontzettend belangrijk. Het is de relatie tussen kleuren die de hoofdrol speelt in het werk. Het begint soms met een waarneming of ervaring die ze al heel snel vertaalt in kleuren die daarbij worden opgeroepen. Het valt niet te ontkennen dat de zee en het strand opvallende inspiratiebronnen  zijn maar die zijn niet altijd als zodanig meer te herkennen in de gelaagde schilderijen. Ook muziek is soms het startpunt, waarbij de kleuren en toetsen een vertaling zijn van de muziek en uiteindelijk de regie overnemen.

Smelten

 

 

Om het bezoek aan de galerie veilig voor iedereen te laten verlopen, wordt u vriendelijk verzocht u aan de RIVM-richtlijnen te houden.

 

 

 

 

 

 

 

Galerie Bank,

Burg. Bosselaarstraat 4,

4363 AW Aagtekerke

Openingstijden: woensdag tot en met zaterdag 13 – 17 uur

www.addiesandee.com

addie.sandee@gmail.com

 

Galerie Bank