Het Stadhuisconcert van zaterdagmiddag 1 augustus in het Oude Stadhuis van Tholen, georganiseerd door de Stichting Anthonie Keldermans Concerten, wordt gegeven door pianist Ramon van Engelenhoven.

Op de permanent in de Stadhuishal aanwezige in Leipzig in 1908 gebouwde Feurich-vleugel, zal hij werken uit de Duitse Romantiek uitvoeren, o.a. “Kreisleriana” van Robert Schumann.

Vleugel van Julius-Feurich – Leipzig uit908

 

 

Ramon van Engelenhoven (1995) sloot in 2019 zijn Master Piano aan het Conservatorium van Amsterdam af met het hoogst haalbare cijfer (een “10”), waar hij studeerde bij Frank Peters. Ook volgde hij lessen bij Jan Wijn en Naum Grubert. Hij begon op zesjarige leeftijd met pianospelen en volgde zijn eerste lessen bij Henri Struiwig in Hoorn. Zijn verdere vooropleiding volgde in 2004 bij Marlies van Gent en van 2005 tot 2013 bij Eric Noya in Hoorn. Hij heeft masterclasses gevolgd bij gerenommeerde musici als Alexander Gavrylyuk, Boris Berman, Pierre-Laurent Aimard, Paul Badura-Skoda, Jacques Rouvier, Leslie Howard, Ronald Brautigam, Igor Roma, Enrico Pace, Alexandre Tharaud, en Mikhail Voskresensky.

Ramon van Engelenhoven, wint het Prinses Christina Concours

 

Vanaf jonge leeftijd heeft hij prijzen gewonnen op verscheidene concoursen, waaronder de eerste prijs bij het Internationaal Steinway Pianoconcours (2012) en de eerste prijs bij het Prinses Christina Concours (2013). In 2015 won Ramon de Grand Finale van het Young Pianist Foundation Concours. Bovendien ontving hij daar als allereerste laureaat de ‘Grand Prix Youri Egorov’, een prijs die alleen wordt toegekend als de winnaar een talent is van internationale potentie.

 

Mariinsky Theatre Orchestra

 

Dankzij deze prijs heeft hij in 2017 gesoleerd met het Mariinsky orkest o.l.v. Valery Gergiev in Sint Petersburg in het Vijfde pianoconcert van Prokofiev. In 2018 nam hij voor ‘AVROTROS Klassiek Presenteert!’ een CD op met werken van Chopin, Liszt, Skrjabin, Debussy en Poulenc. Tevens is hij één van de finalisten van ‘Dutch Classical Talent’ voor seizoen 19/20, waarvoor hij een tour langs vooraanstaande Nederlandse concertpodia heeft gemaakt. Hij gaf eveneens concerten in Duitsland, Italië, Griekenland, Turkije en de Verenigde Staten van Amerika.

Aanvang 15.30 uur. De toegang is vrij, bij de uitgang wordt een ruimhartige gift met dank in ontvangst genomen.

Voor de vereiste reservering zie het e-mailadres dat is vermeld op www.keldermansconcerten.nl