De Keltische folkformatie “Windbroke” treedt dit jaar op in een tiental historische kerken. Op 11 november komt de band hiervoor naar de ‘Pepermolen’ het pittoreske kerkje van  ’s Heer Hendrikskinderen.  Voor u een aanleiding om kennis te maken met de typische muziek van de Keltische groep Windbroke en het tweede album van de groep met de titel “Beagnach”.

Waarom een kerk? Volgens de band: “Een theaterzaal is natuurlijk fijn maar in kerkgebouwen is het contact met het publiek zó direct en de sfeer vaak zó passend dat we dit dé plek vonden om onze cd te presenteren aan publiek.”

Gewoon lekker muziek maken

Gewoon lekker muziek maken

Windbroke

Neem vier muzikale mannen-van-een-zekere-leeftijd, een grote dosis liefde voor authentieke Keltische muziek, een flinke bak humor en relativerend vermogen, en je krijgt de Zeeuwse folkband Windbroke! Hoe verschillend het pluimage van de heren ook mag zijn, de afzonderlijke ontdekking van het Keltische genre in de folkmuziek bracht hen jaren geleden samen. Die inmiddels hechte vriendschap is terug te vinden in de performance die het gezelschap neerzet.

 

 

 

Historie

Windbroke en zijn voorlopers hebben een geschiedenis die teruggaat tot 1999. De huidige bezetting ontstond in 2013. Sindsdien timmeren de mannen uit Vlissingen en omstreken behoorlijk aan de weg en is hun agenda gevuld met optredens, projecten en toertjes. In 2018 doet de band weer een toer langs historische kerken, dit keer ter gelegenheid van de release van de tweede cd.

Muziekstijl

De kenmerkende luister-folk die Windbroke speelt is afkomstig uit streken die ooit zijn beïnvloed door Keltische culturen zoals dat niet alleen in Ierland en Schotland, maar ook in Frankrijk, Spanje en zelfs Portugal het geval is. Dit levert een sterk afwisselend programma op van verhalende liederen en instrumentale nummers die, van tranen trekkend melancholiek, tot vrolijk, ritmisch of opzwepend zijn. Hierin bewandelt de band niet de gebaande paden maar kiest voor minder bekende muziek uit de rijke Keltische traditie.

In Ierland, kennis maken met de bron

In Ierland, kennis maken met de bron

Beagnach, bijna perfect!

Beagnach is de titel van het tweede album van Windbroke. “Beagnach” is Gaelic en betekent “Bijna”. De nummers op deze cd zijn namelijk bewust nét niet zo gepolijst als je zou verwachten, maar “Beagnach” perfect zoals de gezongen verhalen of de traditionele tunes jaren geleden in de huiskamers en pubs geklonken moeten hebben.

 

 

Het concert in ’s Heer Hendrikskinderen begint om 15:00 uur. de entree bedraagt slechts €10. Kaarten kunnen aan de deur worden gekocht.  Voor voorverkoop en reservering  kunt u gebruik maken van de mogelijkheid op de website van de band.

Zeker doen!  Een optreden van Windbroke is een wel heel aparte belevenis.