Al bijna 30 jaar is de Burghse Dag in Burgh-Haamstede een top evenement op de Westhoek van Schouwen-Duiveland.

Oude en nieuwe muziek

Oude en nieuwe muziek – Foto Joke Bot

 

Tweede zaterdag van Augustus

Op de tweede zaterdag van augustus wordt het dorp overgenomen door het organisatiecomité en levert haar eigen burgemeester. Het centrum van het dorp staat helemaal in het teken van dit feest. Daarbij wordt alles uit de kast gehaald.

 

Om 09:30 wordt de opening formeel verricht door de voorzitter van het organisatiecomité. Na het officiële deel barst het feest om 10:00 uur los.

 

 

Demonstraties met Zeeuwse Paarden - foto Joke Bot

Demonstraties met Zeeuwse Paarden – foto Joke Bot

 

Een uitgebreid programma

Er valt die dag van alles te beleven. Er zijn wedstrijden met Zeeuwse trekpaarden. Er zijn, rond de kerk, wedstrijden sjeesrijden en in de Kerkstraat wordt om de prijzen gestreden tijdens het ringstreken. De kinderen kunnen zich vermaken met tal van spelen of een toer maken met een treintje.

 

Wie wordt kampioen - foto Joke Bot

Wie wordt kampioen – foto Joke Bot

 

 

 

Nostalgie

Maar ook het verleden niet vergeten. U kunt genieten van een voorstelling van Zeeuwse klederdrachten. Er zijn tal van ols-timers opgesteld die gegarandeerd ook voor u herinneringen uit het verleden oproepen. Daarnaast is er een show van oude legervoertuigen. Paarden blijven een belangrijke rol spelen, waaronder de dressuurshow.

 

Klederdrachtenshow, sexy

Klederdrachtenshow, sexy – Foto Joke Bot

 

Oude ambachten en markt

Er wordt een boerenmarkt gehouden en er is een grote braderie. Oude ambachten worden uitgevoerd en er wordt door de Zeeuwse Palingboer op de originele wijze paling gerookt. Er is een creamarkt en de hele dag door klinkt er vrolijke muziek. De Burghse Dag beloofd tot 17:00 uur, wanneer er wordt opgeruimd, een dag vol gezelligheid te worden.

Klederdrachtenvereniging De Arke

Heel speciaal en iets wat u zeker niet mag missen zijn een tweetal shows van De Arke. Deze klederdrachtenvereniging tracht op originele wijze ons Zeeuwse Erfgoed te bewaren en te propaganderen. Op deze Brouwse Dag verzorgen zij een tweetal shows waarin tal van verschillende Zeeuwse drachten worden getoond en op uiterst vermakelijke manier van commentaar en uitleg worden voorzien. Dit mag u niet missen enne… houdt uw camera in de aanslag.

De presentaties vinden plaats om 11:00 en 13:00 uur.

Een bont ‘gezellig’schap.

 

 

 

 

 

De Palingroker op uw feestje

De Palingroker op uw feestje

 

 

 

Omroep Zeeland maakte enige tijd geleden een leuke reportage over de Burghse Dag. Deze kunt u hier bekijken.

Noteer daarom 10 augustus in uw agenda!