De Stichting Anthonie Keldermans Concerten, die het Gotische uit de 15e eeuw daterende Oude Stadhuis te Tholen sinds het jaar 2000 cultiveert als concertlocatie, presenteert met enthousiasme de cyclus Avondconcerten voor het concertseizoen 2022 / 2023.

In het rijkgeschakeerde concertaanbod is variëteit aangebracht in klassieke stijlen en instrumentatie: van Renaissance tot Romantiek, van Empire tot Impressionisme, van Middeleeuwen tot Modernen.

Zowel in de Vierschaar als in de Raadzaal wordt geconcerteerd door gespecialiseerde musici, zowel op authentieke als hedendaagse instrumenten, waaronder de toetsinstrumenten onder beheer van de Stichting, die permanent in het museale pand aanwezig zijn.
Eveneens zal vocaal repertoire aan bod komen.

10 december

 

Quink Vocaal Ensemble zal het in het concert rijkelijk putten uit het veelzijdige Kerstrepertoire van Middeleeuwen tot Modernen.

Sopraan Marjon Strijk, mezzo-sopraan Elsbeth Gerritsen, tenor Harry van Berne en bas Kees Jan de Koning staan borg voor een prachtig uitgevoerd Kerstconcert in de sfeervolle ambiance van het Oude Stadhuis van Tholen, waarbij het aanwezige 16e eeuwse drieluik wezenlijk bijdraagt aan de muzikale beleving.
Quink heeft zich in de afgelopen decennia ontwikkeld tot een uniek ensemble van internationale allure. De groep heeft een vaste kern van vier professionele zangers, maximaal uitgebreid tot acht zangers, afhankelijk van het repertoire en mag worden gerekend  tot de beste a cappella ensembles ter wereld.

Het ruime repertoire omvat a cappella werken van de Middeleeuwen tot en met muziek van deze eeuw. Meer dan 800 jaar muziekgeschiedenis!
De veelzijdige musici van het ensemble hebben zich tot doel gesteld de muziek uit de verschillende stijlperioden zo authentiek mogelijk uit te voeren. Voor het barok- en romantisch repertoire verbindt Quink zich met specialisten uit de betreffende stijlperiode. Zo werd een meerjarenproject rond de cantates van Bach en tijdgenoten gerealiseerd, uitgevoerd in enkelvoudige bezetting.
Samenwerking met de pianisten Leo van Doeselaar en Wyneke Jordans resulteerde in het uitbrengen van een CD met Rossini’s Petite Messe Solennelle.

 

 

Het concert begint: 20:15 uur

Locatie: Oude Stadhuis, Hoogstraat 12, 4691 CB Tholen

Entree: €15,-

Info: www.keldermansconcerten.nl

Kaartverkoop: info@keldermansconcerten.nl