Ooit begonnen als de Visserijdagen van Colijnsplaat, veranderde de naam in 2003 in Colijnsplaatse dagen. Dit jaar dus voor de 16de keer.

Het tweede weekend van augustus is traditioneel de tijd voor het feest voor jong en oud.

Vrijmarkt en Braderie

Vrijmarkt en Braderie

Jeugd

De vrijdag 10 augustus is er geen braderie. Deze dag is gereserveerd voor de kinderen. Vanaf een steiger in de haven wordt vanaf 12:45 uur onder andere het kampioenschap krabben vissen gehouden. Pret met een net!

Wie de meeste krabbetjes uit het water haalt mag zich kampioen noemen. Na dit evenement kunnen de kleintjes zich vanaf 14:00 uur gaan vermaken in de vismijn met onder andere de Piraten Storm en het Strijd Festijn van Qui Vive.. Hier worden diverse kinderspelen georganiseerd en kunnen ze deelnemen aan knutselpraktijken.

Vanaf 21:00 uur is er life-muziek in Café Juliana waar een “mystery guest” zijn opwachting zal maken.  Na 22:00 uur kan iedereen in de vismijn terecht.

Aan de braderie komt geen einde

Aan de braderie komt geen einde

 

Leve de gezelligheid

Op zaterdag 13 augustus is het feest voor groot en klein. U kunt zwieren en zwaaien op de kermis. Van 10:00 tot 18:00 uur is er uiteraard weer een van de grootste braderies en vrijmarkt van Zeeland in de Voorstraat, de Oude Haven  en de Haven. Wilt u het feestgedruis van boven bekijken, dat kan. In een helikopter kunt u naast Colijnsplaat ook de Zeelandbrug en de Oosterschelde gaan bekijken.

 

 

Voor mensen met hoogtevrees, elk uur vertrekt er een rondvaartboot die u op een niveau lager de Zeelandbrug laat zien en u over de Oosterschelde voert.

Er op uit met de rondvaartboot

Er op uit met de rondvaartboot

 

 

Muzikale ondersteuning

Er worden verschillende demonstraties gegeven. Muziekoptredens geven het feest extra sfeer. U kunt kennis maken met de verschillende soorten muziek van onder anderen Brassband Wilhelmina, Inter Scaldes Pipes and Drums, en tal van DJ’s.

Inter Scaldes Pipes and Drums tijdens Veteranendag 2018 - Foto website Micheal

Inter Scaldes Pipes and Drums tijdens Veteranendag 2018 – Foto website/Micheal

 

 

In de Oude Haven vindt tussen 13:00 en 15:00 uur een spectaculaire roofvogelshow plaats.

In de avonduren is er, als afsluiting, een groot feest in de vismijn.

 

Gedurende de hele dag zijn er demonstraties van KNMR, Food Trucks, Barber Shop, Brandweer en afstand bestuurbare schepen. Of, als het u interesseert, ga eens kijken op het defensieplein.

 

Colijnsplaatse dagen

Colijnsplaatse dagen

Kortom; alle ingrediënten voor een geweldig weekend zijn ruim aanwezig. Dus? Juist, op naar Colijnsplaat.

Voor een impressie van een eerdere editie, kijk hier.