Wie blues zegt denkt aan B.B.King, Eric Clapton en J.J.Cale. Maar er is veel meer. Bluestown Vof. ziet al jaren kans om een breed publiek kennis te laten maken met deze geweldige soort van muziek. En wie er eenmaal door is besmet kan het niet meer loslaten.

Al sinds 1993 wordt door deze organisatie het Bluesfestival Kwadendamme georganiseerd. Verleden jaar was de jubileumeditie, 25 jaar blues op het podium. Maar voor Bluestown geen reden om gas terug te nemen. Dit jaar, op 11 en 12 mei gaat het weer in de Zak van Zuid-Beveland van start. Over twee dagen uitgesmeerd komt de organisatie weer met een geweldige line up bestaande uit grote namen.

Blues on the ceiling van de Bintangs

Blues on the ceiling van de Bintangs

Aftrap

 

Op vrijdag 11 mei wordt in de grote tent, om 16:30 afgetrapt. Op deze avond staan o.a. SaRon Crenshaw & Blind B’ & the Visionairs – de uit Spanje afkomstige Susan Santos – Kai Straus & Telectric Blues Allstars en De Bintangs. Deze uit ons eigen land afkomstige band is opgericht in 1961 en is nog steeds springlevend. De nog steeds optredende, cd, dvd en boeken uitgevende bluesband is uniek in de wereld.

SaRon Crenshaw

SaRon Crenshaw leerde op zijn 10de gitaar spelen. In de loop der jaren is hij uitgegroeid tot een gitarist van wereldklasse. Hij trad o.a. op met  Lee Fields, Roy Roberts, Jessie James en stond in het voorprogramma van B.B. King en Robert Cray. Hij speelt nog steeds op een Gibson Lucille gitaar met daarop de handtekening van B.B. King. Crenshaw wordt tijdens zijn optreden begeleid door de Nederlandse musici Patrick Cuyvers op toetsen, Frank Duindam op drums en de bas wordt bespeeld door Bart Kamp.

Susan Santos

Susan Santos

 

 

Susan Santos

 

Susan Santos is autodidact. Een diepgewortelde passie voor de muziek was de drijfveer voor Susan Santos om een gitaar op te pakken.
Stap voor stap creëerde de linkshandige gitariste en zangeres haar eigen liedjes en ontwikkelde zich tot een gitaargodin met ballen. Na een aantal bands en twee albums verhuisde Susan Santos in 2009 naar Madrid en vormde een nieuwe band met haar eigen naam.
Deze band speelde over de hele wereld en heeft inmiddels 4 albums achter hun naam.
Met het laatste album, “Skin & Bones”, toert Susan Santos nu door Europa en maakt daarbij  een stop in Kwadendamme.
De show van Susan Santos zit vol energie en gevoel, niet in de laatste plaats door de aanstekelijke stage présence van Susan zelf.

Zaterdag.

De zaterdag wordt het festival voortgezet en gaat de tent open om 13:00 uur. Opnieuw verschijnt een keur van bluesartiesten op het podium om u te laten genieten van dit heerlijke muziekgenre. Op deze dag kunt kennis maken of op herhaling gaan bij o.a. Little Hat, Steven Troch Band, Ben Poole, Walter Broes & Th Mercanaries, Juke Joints en Juwana Jenkins & her All-Star Mojo Band. Een bond internationaal gezelschap.

The Juke Joints

The Juke Joints

Little Hat

De Zeeuwse bluesrockers en winnaars van de 2012 en 2016 Dutch Blues Foundation Award for ‘Best Dutch Blues Band’ zetten nu al inmiddels 35 jaar de internationale podia in vuur en vlam met hun mix van bluesrock, swing, rock&roll & zydeco.
In 2015 werd CD ‘Heart on Fire’, (opvolger van de ‘Going to Chicago’ CD die in Chicago werd opgenomen met Ronnie Baker Brooks, Ana Popovic en Eddy ‘The Chief’ Clearwater) uitgebracht in heel Europa en Japan.
Het Amerikaanse Blues Underground Network verkoos de Heart on Fire CD tot ‘Best European Bluesrock CD’ !

Little Hat

Little Hat

 

 

 

 

 

 

 

 

Ben Poole

De achtentwintig jaar oude gitarist en zanger Ben Poole uit Brighton wordt beschouwd als het meest veelbelovende talent van de Britse blues-rock scene.
Ben Poole deelde al het podium met legendes als John Mayall, Gary Moore en Jeff Beck.
Ben Poole overstijgt de grenzen van bluesrock en dat hoor je ook duidelijk op zijn laatste alom geprezen album “Time Has Come”.
Van blues tot rock, van soul tot funk en gospel, hij bestrijkt het hele palet.
De dynamiek van z’n optredens is uniek, van subtiel vingerwerk naar een scheurende gitaar, altijd met heel veel gevoel en virtuositeit.

Ben Poole

Ben Poole

Naar de kerk

Ben Poole

Ben Poole

Op zondag 13 mei dooft het festival langzaam uit met een speciale gospel mis. De bezoekers van het Kwadendamme Bluesfestival weten het al lang. De tent van het festival staat bijna in de tuin van de rooms katholieke kerk. Het idee van een gospel mis is geopperd door de parochie van Kwadendamme.

Het zal dit jaar de 10de keer zijn dat  de gospel mis plaatsvind. Juwana Jenkins is geboren in Philadelphia waar ze als klein meisje elke zondag in de kerk de gospels zong.
Tijdens de jaarlijkse mis na het Bluesfestival gaat Juwana de bezoekers trakteren op mooie gospelsongs.
Elk jaar groeit het aantal bezoekers in de kerk tijdens  deze speciale gospel mis, wij adviseren dan ook op tijd aanwezig te zijn!

De mis begint om 10:45 uur.

Als u liefhebber van echte blues bent, noteer dan zeker deze data in uw agenda.

Voor meer informatie, reserveringen en boekingen, kijk op de website.