Zaterdagmiddag zal het Oude Stadhuis in Tholen zinderen van lyrische vioolmuziek uit de Romantiek.

Edward Elgar

Het Vlaamse viool-piano duo Fedra Coppens en Peter Verelst zal in het programma met de veelzeggende titel “Smachtende lyriek” een klankbeeld geven van de vioolkunst die in de periode van de Romantiek uitgroeide tot een uiterst expressieve presentatie van techniek en voordracht. De kamermuziek ontwikkelde in die zin tot welhaast orkestrale allure.
Het duo zal in werken van de Hongaar Ernö Dohnányi , de Pool Karol Szymanovsky en de Brit Edward Elgar deze ontwikkeling ten volle etaleren.

Karol Szymanowski

Fedra Coppens studeerde viool aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Zij behaalde haar Meesterdiploma met onderscheiding.

 

 

 

 

Fedra Coppens

 

 

 

 

 

Kamermuziek uitvoeren is voor Fedra een muzikale uitlaatklep. De lijst met concerten en collega-musici met wie ze reeds concerteerde is lang. Sinds enkele jaren vormt zij een vast duo met de pianist Peter Verelst, met wie ze samen graag grasduint in de verborgen hoekjes van het repertoire. Zo trachten zij ten onrechte in vergetelheid geraakte componisten te rehabiliteren en hun werken naast die van de gevierde componisten een plaats te geven op het concertpodium.

Peter Verelst

Aanvang 15.30 uur. Voor de noodzakelijke reservering zie  het e-mailadres op www.keldermansconcerten.nl

Toegang vrij, een vrije gift na afloop wordt bijzonder op prijs gesteld.

Na het concert bespeelt gemeentelijk beiaardier Richard de Waardt het carillon van het Stadhuistorentje.