In deze periode van het jaar worden we overstelpt met nieuwjaarsconcerten. Eén daarvan willen we er toch uitlichten.

Fanfare Accelandro werd opgericht in 1881. De onderscheiding ‘Koninklijke’ wordt met trots gedragen. Het orkest bestaat uit een fanfareorkest en een slagwerkgroep. Het is een orkest met lef en niet bang voor iets anders, iets nieuws.

Accelandro op een mooie zomerdag

Accelandro op een mooie zomerdag

 

 

Een bewijs hiervan leveren ze op zaterdagavond 12 januari. Iedereen kent de naam ‘Night of te Proms’. De echte Promsconcerten vinden plaats in Londen. Dichterbij huis kunt u terecht in Antwerpen of Rotterdam. Het is een naam die niet zonder meer mag worden gekopieerd. Maar creativiteit kent geen grenzen. Accelandro wilde haar eigen, op een Proms lijkend concert organiseren. De naam die hiervoor gekozen werd ProMusic. Een naam die de lading dekt. Muzikanten zijn uiteraard pro muziek, en het is een knipoog naar de officiële Promsconcerten.

Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach

 

 

Het concept van een Promsconcert wordt perfect uitgewerkt. Het wordt een mix van lichtklassiek en pop. Vooral goed in het gehoor liggende en herkenbare muziek. Wat te denken van het voor fanfare bewerkte orgelconcert ‘Toccata Con Fuga’ het misschien wel bekendste werk van Johan Sebastiaan Bach. Maar ook een medley van songs van Lady Gaga. En uiteraard zal ‘Music’ van John Miles niet ontbreken.

Om u een idee te geven vindt u de originele versie van Toccata.

 

John Miles - Foto Sven Sebastian Sajak - httpscommons.wikimedia.org.

John Miles – Foto Sven Sebastian Sajak – httpscommons.wikimedia.org.

 

 

 

Accelandro staat deze avond onder leiding van de eigen dirigent Dick Verhoef. Maar een Promsconcert heeft meer nodig. Zang en snaren zijn onontbeerlijk. Daarom wordt Accelandro bijgestaan door ‘Bekoor’ het veelzijdige koor uit Bergen op Zoom dat onder leiding staat van dirigent Piërre van Broekhoven. Voor de snaren wordt gezorgd door het zang- en gitaar duo Annemarieke Ewoldt en Pieter Heijboer. Gezamenlijk verzorgen ze een programma om duim en wijsvinger bij af te likken.

 

 

 

Bekoor

Bekoor

 

ProMusic wordt gehouden in de sporthal van gemeenschapscentrum Wellevaete in Sint-Annaland. Het concert vindt plaats op 12 januari en begint om 20:00 uur. Voor kaarten kunt u terecht bij Boekhandel Heijboer aan de Ring in Sint-Annaland.

 

Dit is een unieke kans om kennis te maken met de vele getalenteerde amateurs die Zeeland rijk is.

Doen!!!