Neem vier muzikale mannen-van-een-zekere-leeftijd, een grote dosis liefde voor authentieke Keltische muziek, een flinke bak humor en relativerend vermogen, en je krijgt de Keltische folkband Windbroke! Hoe verschillend de karakters van de heren ook mogen zijn,  de afzonderlijke ontdekking van het Keltische genre in de folkmuziek bracht hen ooit samen.

Windbroke

Windbroke

 

En dan heb je Windbroke

Windbroke en zijn voorlopers hebben een geschiedenis die terug gaat tot 1995. De huidige 4-koppige bezetting ontstond in 2013. Sindsdien timmeren de mannen uit Vlissingen en omstreken succesvol aan de weg en is hun agenda gevuld met optredens, projecten en toertjes.

 

 

 

 

Op uitnodiging van de stichting Maartenskerk speelt het gezelschap op 13 april 2019 vanaf 20:00 uur een avondvullend concert in de kerk van Baarland. De kaarten voor dit speciale optreden kosten slechts €10,- en zijn vooraf te verkrijgen/reserveren via de website.  of voorafgaand aan  de voorstelling aan de deur.

Muziek in de kerk? Meer dan gepast

Muziek in de kerk? Meer dan gepast

De muziek

De kenmerkende luister-folk die windbroke speelt is afkomstig uit streken die ooit zijn beïnvloed door Keltische culturen zoals dat niet alleen in Ierland en Schotland, maar ook in Frankrijk, Spanje en zelfs Portugal het geval is. Het programma staat dan ook bol van liederen en instrumentale nummers die tranen trekkend melancholiek zijn, tot vrolijk, ritmisch of opzwepend.

 

Windbroke brengt internationaal repertoir

Windbroke brengt internationaal repertoire

 

 

 

 

Hierin bewandelt de band niet de gebaande paden maar kiest voor minder bekende muziek uit de rijke Keltische traditie. De vaak humoristische vertellingen en vele wetenswaardigheden waarmee het programma doorspekt is en het enthousiasme waarmee gespeeld en gezongen wordt staan borg voor een onvergetelijke avond in Keltische sferen! Ontdek de Keltische sferen van Ierland, Schotland, Frankrijk, Spanje en Portugal in de luisterliedjes en traditionele tunes en drijf mee op de golven van melancholie en levenslust.