After the break

 

Hoe pik je als muzikant de draad weer op na alle afgelastingen, lock downs en vergelijkbare ellende? De Keltische folkband Windbroke doet dit met de presentatie van een heel nieuw programma.

Tijdens de gedwongen pauze ontstonden nieuwe arrangementen en werden onbekende Keltische pareltjes ontdekt. Deze zijn te beluisteren in “After The Break”, een inspirerend concert dat de viermansformatie op intieme locaties in de provincie speelt.

De Katse Kerk

 

 

 

 

Op zondagmiddag 13 november brengt Windbroke dit programma in het historische kerkje van Kats. Het sfeervolle en intieme karakter van dit monument vormen een ideaal decor voor deze historische volksmuziek.

 

 

Vier muzikale mannen-van-een-zekere-leeftijd, een grote dosis liefde voor authentieke Keltische muziek, een zwik akoestische instrumenten, een flinke bak humor en relativerend vermogen; zie daar de ingrediënten voor een mooie middag!

Windbroke, al jaren samen

Hoe verschillend de karakters van de heren ook mag zijn, de afzonderlijke ontdekking van het Keltische genre in de folkmuziek bracht hen jaren geleden samen. Het ensemble is al jaren actief op het gebied van traditionele muziek uit Ierland, Schotland, Bretagne en andere Keltische bakermatten. Dit levert een combinatie op van verhalende liederen en instrumentale nummers die tranen trekkend melancholiek zijn, tot tenen tikkend vrolijk, ritmisch of opzwepend. Hierin bewandelt Windbroke niet de gangbare paden maar kiest voor minder bekende muziek uit de rijke Keltische traditie. Dit alles wordt doorspekt met humoristische wetenswaardigheden en anekdotes tijdens de voorstellingen. In de huidige samenstelling van Windbroke, die dateert uit 2013, bracht de band twee albums uit.

 

Zondag 13 november, 15:00 uur, “De Katse Kerk” Kerkstraat 3, 4485 AL Kats.

Voor informatie, reservering of kaartverkoop: www.windbroke.nl

Entree €15,- inclusief entreedrankje