Traditie

De uitreiking van de Four Freedoms Awards is een traditie, waarmee het Franklin and Elanor Roosevelt Institute in New York in 1950 is begonnen. De voorouders van Roosevelt waren afkomstig uit het Zeeuwse Oud-Vossemeer. Vanaf 1982 vindt de uitreiking daarom internationaal plaats in samenwerking met de Roosevelt Foundation in Zeeland. De Roosevelt Foundation in Middelburg en het Franklin and Eleanor Roosevelt Institute in New York willen mensen inspireren om dit gedachtegoed in leven te houden, overal ter wereld. De Four Freedoms Awards worden in even jaren in Middelburg uitgereikt, in oneven jaren in New York.

Uitreiking

Op 14 april 2020 worden in de Nieuwe Kerk in Middelburg de Four Freedoms Awards uitgereikt. Na afloop van de officiële ceremonie vindt van 15:00 uur tot 16:30 uur de ‘Four Freedoms Meet Up’ plaats. Tijdens de ‘Four Freedoms Meet Up’ geven de laureaten korte speeches over vrijheid en is het mogelijk om vragen aan hen te stellen.

 

Voor wie?

De Four Freedoms Meet Up is een evenement voor iedereen die geïnteresseerd is in vrijheid en interesse heeft in de verhalen van de award winnaars.

Ontmoet de Four Freedoms Award winnaars!

Tijdens de Meet Up is het mogelijk om in gesprek te gaan met vier van de award winnaars: de Filipijnse journaliste Maria Ressa, Prof. dr. Azza Karam namens Religions for Peace International, Sander de Kramer en burgemeester van Palermo, Leoluca Orlando. Zij zetten zich allemaal op een uitzonderlijke manier in voor vrijheid en de rechten van de mens. De Meet Up wordt gepresenteerd door Joris Luyendijk (journalist en schrijver). Binnenkort worden er nog meer sprekers bekend gemaakt.

De Four Freedoms Meet Up is een samenwerking van de Roosevelt Foundation en de Vrijheidscolleges.

Aanmelden

Kom op 14 april 2020 van 15.00 uur tot 16.30 uur naar de Nieuwe Kerk in Middelburg en ga in gesprek over de vier vrijheden van President Franklin Delano Roosevelt. Na de Meet Up is er in de Wandelkerk een receptie voor alle sprekers en bezoekers. Toegang tot de Meet Up is gratis, maar vol=vol! Meld je aan via de website van de Four Freedoms.