Wilt u meer weten van de Romeinen in Zeeland en de sporen van de Romeinse geschiedenis zien en beleven? Dan krijgt u nu uw kans. Ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Romeinse kust. Het land van Nehalennia’ in het Zeeuws Museum in Middelburg organiseren de SCEZ en het Zeeuws Museum een busreis door het kustgebied van Zeeland in de Romeinse tijd.

Reconstructie van een tempel voor Nehallenia

Reconstructie van een tempel voor Nehallenia

De reis staat onder deskundige leiding van SCEZ-archeologen Robert van Dierendonck en Marc Kocken. Bij voldoende belangstelling vindt de reis plaats op zaterdag 14 april 2018.

SCEZ

SCEZ

 

De bus vertrekt om 9.30 uur vanaf de Balans in Middelburg (bij ingang Zeeuws Museum); terugkomst in Middelburg met aansluitend een bezoek aan de tentoonstelling ‘Romeinse kust’ van 17.00 tot 18.00 uur.

Programma

Op het programma staan bezoeken aan Colijnsplaat met de reconstructie van een Gallo-Romeinse tempel, de reconstructies van de plattelands-bewoning van Ellewoutsdijk en het castellum en het Gemeentelijk Archeologisch Museum van Aardenburg. De busreis voert ook langs andere Zeeuwse plaatsen met een Romeins verleden. De tour eindigt met een begeleid late-middagbezoek aan de genoemde tentoonstelling in het Zeeuws Museum. Het volledige programma van de reis is hieronder te raadplegen.

 

Romeinse drinkbeker van terra sigillata, gemaakt in Zuid-Frankrijk. Datering 80-110 na Chr. Foto RMO Leiden

Romeinse drinkbeker van terra sigillata, gemaakt in Zuid-Frankrijk. Datering 80-110 na Chr. Foto RMO Leiden

 

 

 

 

 

Romeins buffet

Na afloop van het bezoek aan de tentoonstelling van 17.00 tot 18.00 uur is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een Romeins buffet met gerechten naar echte Romeinse recepten in het Zeeuws Museumcafé.

Altaar van Dacinus - Domburg

Altaar van Dacinus – Domburg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arrangementen

De deelnamekosten voor de ‘Romeinse kustreis’ bedragen € 35,- per persoon, inclusief entrees en lunch.

Een arrangement met entrees, lunch én het Romeins buffet in het Zeeuws Museumcafé kost € 60,-.

Bent u in het bezit van een museumjaarkaart neem deze dan mee.

Zeeuws Museum

Zeeuws Museum

 

 

 

 

Aanmelding

Aanmelding verloopt via rondleidingen@zeeuwsmuseum.nl. Uw aanmelding is pas geldig door het overmaken van € 35,- (zonder Romeins buffet) of € 60,- (inclusief Romeins buffet) op rekening NL75 RABO 0335 0886 00 ten name van Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland te Middelburg, onder vermelding van ‘Romeinse kustreis’, uw naam en het aantal deelnemers.

De betaling dient uiterlijk maandag 9 april 2018 bij de SCEZ bekend te zijn.