In 2009 kreeg Peter Barton het idee om een band samen te stellen bestaande uit musici die in het verleden hun sporen in de popmuziek hadden verdiend en op een of andere manier niet meer voor het voetlicht kwamen.

Dat werd een succes en, hoewel de namen van de deelnemers aan het project regelmatig veranderden bleef The Gathering MK II een spektakel dat de moeite meer dan waard is. Leden en ex-leden van wereldacts als Procol  Harum, The Animals, The Hollies, 10CC en Danny Lane Band steken de koppen bij  elkaar om voor een feest van herkenning te zorgen. Nummers als ‘A Whither Shade of Pale en Dreadlock Holliday passeren de revue en zorgen voor  kippenvel.

10CC - TopPop 1974

10CC – TopPop 1974

 

Creedence Clearwater Revival was een Amerikaanse rockband die zijn hoogtijdagen kende in de periode tussen 1968 en 1972. Zij speelden karakteristieke Swamp-Blues, een mix van country, blues en rock. Hits als ‘Have you ever Seen the Rain’, ‘Lord’i, ‘Proud Mary’, ‘Fortunate Son’, ‘Who’ll Stop the Rain’, ‘Run Thru the Jungle’ en ‘Suzi Q’ gingen de wereld over en werden, mede door het herkenbare stemgeluid van John Fogerty door iedereen herkent.

Voor een voorproefje, kijk hier.

CCR - 1968

CCR – 1968

 

 

 

 

De nieuwe bezetting van de huidige  Clearwater  Creedence Revival bestaat uit Peter Barton, voormalig Animals, Geoff Hammond, ooit lid van de Danny Lane Band, Graham Pollock en ex Hollie Eric Haycock. Hun optreden staat bol van de vroegere, bekende energie.

 

Samen verzorgen deze bands een unieke muzikale avond in het Zeeuwse. Twee concerten van bands waaraan alleen maar muzikanten deelnemen die hun sporen ruimschoots hebben verdiend in de mondiale pophistorie.

 

Deze Zeeuwse Classic Rock Avond vindt plaats op 14 april 2018 in het Dorpshuis in Renesse. De zaal gaat open om 20:00 uur. Kaarten kosten € 22,50 in de voorverkoop. Aan de zaal € 25,00.

Zorg dat u op tijd bent. Kaarten voor deze onvergetelijke avond zijn hier te bestellen.  Laat dit feest van herkenning niet aan u voorbijgaan.