De grootste kerstmarkt op Schouwen-Duiveland vindt dit jaar plaats in dorpshuis de Putmeet in Scharendijke. In het weekend van 14 en 15 december staan beide zalen van het dorpshuis helemaal in het teken van Kerst. Met kraampjes waar van alles te koop is en een hapje en drankje voor de inwendige mens.

De Putmeet – Foto Omroep Zeeland

Een jaar overgeslagen

Verleden jaar kon de Kerstmarkt door omstandigheden niet door gaan. Dat zou de 20ste editie zijn geweest in de Grote Kerk van Brouwershaven. De organisatoren Nel Stout en Bram en Diny van de Panne werden voor dit jaar geconfronteerd met te hoge kosten in Brouwershaven. Er werd daarom uitgekeken naar een andere locatie. Eentje die ook nog eens minder koud was.

De Putmeet

Er werd een andere plaats gevonden in Dorpshuis de Putmeet in Scharendijke. Gedurende het afgelopen jaar zijn de organisatoren druk bezig geweest de oude relaties uit Brouwershaven te bewegen mee de overstap te maken naar de Putmeet. Daarnaast zijn nieuwe standhouders benaderd om ook een kraam te gaan bezetten in Scharendijke. Het gevolg is dat de samenstelling van het aanbod wisselender is en het aanbod groter.

Kramen en Kerststukjes

Het tweede weekend van december staat de Putmeet in ieder geval in het teken van Kerst. De toneelzaal en de gymzaal staat vol kramen met allerlei artikelen. Van sieraden, wol en vogelhuisjes, tot boeken, kersthuisjes en kaarsen. Er zijn nog enkele plekken te huur, De organisatie is nog op zoek naar iemand die kerststukjes maakt. De catering wordt verzorgd. Zo zijn er glühwein en oliebollen, er kan zelfs een frietje besteld worden. Kortom alle ingrediënten zijn aanwezig om van deze ‘kerstmarkt nieuwe stijl’ een overweldigend succes te maken.

De entree van de markt is gratis. Interesse om een kraam te huren? Mail naar kerstmarkt.sd@gmail.com of bel naar 06-57847876.