De Adriaanskerk in Dreischor is een kerk met een lange en boeiende geschiedenis. Een geschiedenis die eeuwen terug gaat. Meer over deze kerk kunt u hier lezen.

Door de vrienden van de Adriaanskerk worden regelmatig concerten georganiseerd. Geen alledaagse concerten, maar door hun opvallendheid meer dan de moeite waard.

De Liefde

Wie Valentijnsdag zegt, denkt aan liefde. Het concert op 14 februari sluit hier op een bijzondere wijze op aan.

Martin van Hees

Martin van Hees

De Groninger Martin van Hees slaagde in 2014 cum laude voor zijn masterstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij ontving een onderscheiding voor zijn bijdrage aan hedendaagse muziek en werd benoemd als musicus met ‘outstanding musical expression’ Martin maakt actief deel uit van verscheidene projecten  met  hedendaagse muziek en kamermuziek.

Hij gaf concerten in India, Thailand, Italie, Belgie, Zwitserland, Griekenland en uiteraard Nederland waaronder een concert in het Concertgebouw met de Ligeti Academie. Sinds 2014 werkt hij samen met hedendaagse componisten zoals Louis Andriessen en Martijn Padding.

Maya Fridman Foto: Brendon Heinst

Maya Fridman

Maya Fridman komt oorspronkelijk uit Moskou. Ze speelt sinds haar zesde cello. In 2016 studeerde ze cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Maya is een veelzijdige celliste die zich niet wil vastpinnen op een bepaald genre. Hoewel ze een klassieke muziek achtergrond heeft, speelt ze met evenveel plezier folk, gothic rock, jazz, flamenco en nieuwe muziek.

Ze liet haar geboortestad Moskou achter zich om in Amsterdam verder te studeren bij Dimitri Ferschtman, die in Nederland een brug sloeg tussen Russische en westerse tradities. In haar programma trekt Maya die lijn door. Oost en West verbindt ze met poëzie, elektronica en de menselijke stem.

Topmusici

Deze twee topmusici treden op vrijdag 14 februari op in de Adriaanskerk in Dreischor Deze kerk staat bekend om haar prachtige akoestiek. . Speciaal voor dit concert gaan ze een nieuw stuk componeren en uitvoeren. Deze nieuwe compositie zal gaan over ‘De Liefde”.

Een geweldige akoestische zaal

Inwoners van Schouwen-Duiveland kunnen hier hun bijdrage aan leveren. Zij kunnen vooraf aan dit concert eigen korte gedichten, zinnen of een melodielijn opsturen naar de Vrienden van de Adriaanskerk. Deze bijdragen zullen door Martin van Hees en Maya Fridman worden verwerkt in de nieuwe compositie welke op Valentijnsdag wordt uitgevoerd.

Begin van meer

Dit concert is het eerste uit de reeks concerten ‘Voorbij de Verbeelding’ dat door de Vrienden van de Adriaanskerk wordt georganiseerd op initiatief van Holgerd Vachlis.

Informatie over komende concerten uit de reeks worden binnenkort gepubliceerd.

Verras uw geliefde door uiterlijk voor 1 februari uw creatieve bijdrage op te sturen naar de Vrienden van de Adriaanskerk, met als thema: De Liefde.

Het concert op Valentijnsdag vangt aan om 20:00 uur. De toegang is gratis, maar een kleine bijdrage wordt bijzonder op prijs gesteld.

Laat deze unieke avond niet aan u voorbij gaan.