Klassiek? Laat dat maar over aan de Stichting Anthonie Keldermans Concerten. Op 8 juni gaat de nieuwe serie Stadhuisconcerten weer van start. Vanzelfsprekend wordt gemusiceerd in het Oude Stadhuis van Tholen.

Het tweede concert in de serie, op 15 juni wordt uitgevoerd door de jonge Belgische gitarist Jasper Iturrospe.

Jasper Iturrospe.

Met zijn klassieke gitaar speelt Jasper muziek in verschillende stijlen. Zijn inspiratie haalt hij uit de klassieke muziek, zijn voorliefde gaat uit naar Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek. Maar hij schuwt invloeden uit de jazzmuziek, kleinkunst en oosterse muziek zeker niet.

 

Al een aantal jaren staat dit grote talent op podia in Nederland en België. Hij speelt dan een eigen selectie van gitaarmuziek. In samenwerking met andere musici werkt hij momenteel aan nieuwe projecten.

 

Jasper Iturrospe werd geboren in Antwerpen waar hij gitaarlessen kreeg van Yvonne Azaert en Jan Depreter. Hij studeerde verder aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij gitarist Enno Voorhorst. Momenteel studeert hij voor zijn masteropleiding aan het conservatorium in Amsterdam bij Gabriel Bianco.

 

Het programma bestaat uit:

Lamentos do Morro Garoto van Anibal Augusto Sardinha -1915-1955

Antonio Lauro

 

Venezuelan Walzes van  Antonio Lauro  1917-1986

 

 

Romántico van  Astor Piazzolla  1921-1992

Een voorproefje hiervan kunt u hier vinden.

 

 

Sir William Turner Walton

Five Bagatelles William Walton 1902 – 1983

Allegro -Lento – Alla Cubana – Sempre Espressivo en Con Slancio

 

 

Carlo Domeniconi – Foto David John Berlin httpscommons.wiki

En tenslotte Koyunbaba van Carlo Domeniconi 1947*

U ziet, een heel afwisselend en gevarieerd programma.

De aanvang van het concert 15 juni is 15:30 en duurt ca. één uur. De toegang is gratis. Elk concert wordt omlijst met carillonmuziek vanuit het torentje. Na het concert is er gelegenheid anderen te ontmoeten in de stadhuistuin.

Bij de uitgang is er een inzameling waar de bezoekers hun waardering in vrijwillige klinkende dukaten mogen laten blijken.
Meer informatie vindt u hier.