Het Stadhuismuseum Zierikzee is vrijdag 15 maart a.s. gratis toegankelijk voor jeugdigen tot en met 18 jaar. Het museum steunt daarmee de leerlingen (én hun ouders) die vanwege de landelijke staking, uitgeroepen door de Algemene Onderwijsbond, die dag niet naar school kunnen.

Het Stadhuismuseum Zierikzee, het gemeentelijk museum van Schouwen-Duiveland, biedt op 15 maart a.s. de semipermanente presentatie over het leven in en rond Zierikzee en de wisseltentoonstellingen Bevroren beeld: ‘Van portret tot selfie’, de Zeeuwse keuken en Zeeuwse meesters uit de Gouden Eeuw.

Lesstoeltjes worden tijdelijk verplaatst

Lesstoeltjes worden tijdelijk verplaats – Pexels foto

 

Voor de jongeren tot en met 12 jaar heeft het museum een speurtocht beschikbaar.

Door het hele museum mag deze dag met potlood worden getekend of geschetst, maar je kan ook je eigen selfie of een groepsfoto (zonder flits!) komen maken. Het tekenen en schetsen kan gebeuren onder leiding van Simone Muermans, docent tekenen en schilderen.

Gratis opleiding tot jonge kunstenaars

Gratis opleiding tot jonge kunstenaars – Pexel foto

 

 

 

In het museumcafé zijn die dag de vers gezette koffie/thee mèt Zeeuwse bolus van De man die Bakt of punt appeltaart verkrijgbaar (zolang de voorraad strekt).

De 500 jaar oude gevangeniscellen in het Gravensteen op de Mol 25 zijn die dag ’s middags om 13:00, 14:00 en 15:00 uur onder begeleiding van een gids te bezoeken. Vertrekpunt van de rondleiding is het Stadhuismuseum

 

Het Gravensteen

Het Gravensteen

 

Het Stadhuismuseum Zierikzee ligt aan de

Meelstraat 6-10

4301 EC Zierikzee

Telefoon: 0111 454 464

museum@schouwen-duiveland.nl