Opnieuw laat Plein Montmaertre zien waarom het het gezelligste plein van Schouwen-Duiveland is. Er is immers altijd iets te beleven in de zomermaanden.

Gezelligheid ten top

Gezelligheid ten top

Ooit gehoord van LIAT? Deze band waarvan de afkorting staat voor: ‘Liever Ier As Tuus’ is al jarenlang een van de beste Nederlandse dweilbands.

Op 16 september 2002 werd het orkest, toen bestaande uit 12 muzikanten, opgericht in een boerenschuur in Ellemeet.  Aanvankelijk werd er één keer per maand gerepeteerd.

LIAT dus!!!

LIAT dus!!!

 

Na een optreden op een familiefeestje waarbij het plezier in het spelen er af spatte, werd het aantal repetities opgevoerd. Het geluid dat werd geproduceerd was zo goed dat LIAT zich inschreef voor het IJsselsteinse Dweilfestival. In een simpele outfit, bestaande uit een bedrukt wit T-shirt, een geel petje en een spijkerbroek was LIAT een redelijke middenmoter.

Niet schokkend, maar voldoende om de regionale pers te halen. Het gevolg was een optreden op de Zierikzeese Havendag in 2003.

 

 

Men begon de stijl van LIAT te smaken en enige maanden later, na een uitnodiging op te treden in Haarlem, kwam LIAT met een derde prijs naar huis. De bekendheid van het orkest werd groter en besloten werd ‘echte kostuums’  aan te schaffen.

 

Het eerste grote optreden van LIAT vond plaats tijdens de intocht van Sinterklaas in Zierikzee, waar de groep de plaats innam van de lokale harmonie. Dit werd breed uitgemeten in de pers waar men vol ongeloof en verbazing moest constateren dat een zo goed orkest bestond op Schouwen-Duiveland. Tal van positieve reacties volgden.

Waar is dat feessie?

Waar is dat feessie?

De echte doorbraak kwam toen Dhr. Doeleman, directeur van Zeelandia, afscheid nam van het bedrijf. LIAT werd uitgenodigd het afscheid luister bij te zetten. Het werd een grandioos succes. Vele binnen- en buitenlandse gasten werden door het orkest vanuit het hotel naar de strandtent begeleid. De naam  LIAT was internationaal gevestigd.

In 2007 bestond ‘Liever Ier As Tuus’ vijf jaar. Bij die gelegenheid werden de nieuwe outfits gekocht, kleding waarin nog steeds wordt opgetreden.

 

In die kleding maakt LIAT haar entree op donderdagavond 16 augustus op Plein Montmaertre in Zierikzee. Het orkest zal daar, zoals men van hen gewend is, de sterren van de hemel spelen. U wordt uitgedaagd om samen met uw familie, vrienden, kinderen of kleinkinderen, kennissen of desnoods alleen, stil te blijven zitten tijdens dit muzikale spektakel. U verliest.

Hier is dat feessie!

Hier is dat feessie!

 

 

Zorg dat u op tijd aanwezig bent. Omstreeks half acht klinken de eerste tonen uit de instrumenten. Een geweldig feest voor jong en oud dat u niet mag missen.

 

Zegt het voort, zegt het voort.