Voor het derde jaar op rij organiseert de BAS stichting de actie “een lichtje voor BAS”.
Met deze actie koopt u voor 5,00 euro een virtueel “lichtje”. Op 16 december a.s., de slotavond van de actie, en worden “alle” verkochte lichtjes, symbolisch aangestoken in een grote kerstboom van 8 meter hoog. Dit vindt vanaf 17.30 uur plaats bij Wijnhoeve de Kleine Schorre in Dreischor met medewerking van de Anywaveband en Elly Geelhoed Ballet. Ook is er een gezellige food fair.

Voorafgaand aan het “officiële” programma, is er een kleine maar gezellige “winterse foodfair” bij de Wijnhoeve, Iedereen is hier van harte welkom om een heerlijk hapje te eten of gezellig iets te drinken met elkaar. Zo zijn er onder andere lekkere hamburgers, frietjes, vissnert, paling of eenhapssnackjes te koop, maar natuurlijk staat de wijnbar buiten en is er warme chocomel en glühwein.
Vanaf 19.00 uur start het programma met een optreden van Elly Geelhoed Ballet en rond 19.30 uur worden de lichtjes in de grote kerstboom op een ludieke wijze ontstoken.
Na het officiële gedeelte geeft de Anywaveband een spetterend optreden in Proeflokaal de Kleine Schorre, Zuiddijk 4 in Dreischor. Zij hebben er zin in en maken er vast een feestje van.

 

Anywaveband

Anywaveband

De opbrengst van de actie is bestemd voor onderzoek naar de ziekte Juveniele Dermatomyositis waaraan de 9-jarige Bas van den Ouden uit Zierikzee overleed.

Symbolische waarde

De actie “Een lichtje voor BAS” heeft ook een symbolische waarde. Samen staan we even stil bij alle mooie, verdrietige, liefdevolle, intense of misschien wel onzekere gebeurtenissen in ons leven.
Wilt u naast een lichtje, op 16 december ook een kaartje met uw eigen gedachte of wens bij de BAS boom hangen? Graag!

BAS stichting


Bas van den Ouden uit Zierikzee overleed op 5 juli 2010, op 9-jarige leeftijd. Zijn ouders Annita en Rob hebben op 9 mei 2011 de BAS stichting opgericht.
De stichting is opgericht om bekendheid te geven aan de zeldzame chronische ontstekingsziekte (auto-immuun) Juveniele Dermatomyositis (JDM) en om geld bijeen te brengen om onderzoeken naar deze ziekte financieel te ondersteunen. Deze onderzoeken worden verricht in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.

Voor contact:
Annita van den Ouden –  06-23934861

contact@debasstichting.nl

Voor meer informatie: www.debasstichting.nl