Tot in de 19de eeuw was wandelen en lopen het belangrijkste middel om je te verplaatsen. Vanaf het einde van de 20ste eeuw kwam het wandelen terug en ontstond er aandacht voor het gezondheids- en recreatieve element van het lopen.

Rust en ruimte tijdens het wandelen

Rust en ruimte tijdens het wandelen

Meer en meer mensen gaan wandelen voor het plezier of zelfs voor de sport. De manier waarop kan verschillen van een wandeling in het bos of een park, tot meerdaagse wandelingen met de rugzak om, waarbij grote afstanden worden afgelegd.

Zeeland is als provincie bij uitstek geschikt voor het maken van wandelingen. De paden en wegen zijn fraai bewegwijzerd, goed aangelegd en prima onderhouden.

 

Dat vinden ze in Sint Philipsland ook.

 

Op zaterdag 16 februari organiseert Sportdorp Sint Philipsland twee wandeltochten. Er zijn mooie routes uitgestippeld in en rond Sint Philipsland. Als u mee gaat lopen kunt u genieten van de prachtige omgeving en de bijzondere natuur.

En wat is er leuker dan na een geslaagde middag andere mensen te ontmoeten en samen gezellig na te praten onder het genot van een kom snert?

... maar met een groep is het leuker

… maar met een groep is het leuker

 

Er zijn twee tochten uitgezet.

  • Een 15 km. wandeltocht die begint tussen 12:30 en 13;00 uur;
  • De 5 km. tocht die start tussen 13:30 en 14:00 uur.

 

 

 

 

De tochten starten en eindigen bij Dorpshuis ‘De Wimpel’ aan de Eendrachtstraat 52 in Sint Philipsland.

Vooraf inschrijven is niet nodig. Er kan voor deelname worden betaald bij het inschrijven.

Voor de kosten hoeft u het niet te laten. De deelname voor volwassenen bedragen € 2,50. Voor kinderen moet u € 1,- aftikken.

Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen via 06 19 82 61 66. Mailen kan ook naar de organisatie. Of kijk even op de website. 

Een leuke zaterdag met alle tijd samen met vrienden of uw kinderen? Noteer dan deze datum!