In de lange geschiedenis van de wielerronde van Oud-Vossemeer heeft dit evenement een grote naam opgebouwd. Dit monument is de historie heeft in haar ruim 70-jarig bestaan slechts twee keer verstek moeten laten gaan. De eerste keer was, vanzelfsprekend in 1953, een maand na de Watersnood.

Het voortdaverende peleton in Oud-Vossemeer

Het voortdaverende peleton in Oud-Vossemeer

Verleden jaar was het in maart vanwege sneeuw en vorst te gevaarlijk om de coureurs van start te laten gaan. Hoewel de jubileumeditie door de KNWU twee maanden later toch nog op de kalender werd gezet.

Marianne Vos - foto Kijk op Tholen

Marianne Vos – foto Kijk op Tholen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grote namen uit het wielrennen konden deze wielerwedstrijd op hun palmares bijschrijven. Vooral bij de vrouwen zagen we de meervoudige wereldkampioene Marianne Vos en de zowel op de baan als op de weg excellerende Vera Koedooder op de hoogste trede van het podium staan.

Vera Koedooder in actie

Vera Koedooder in actie

De ronde van Oud-Vossemeer bestaat uit wedstrijden in een aantal categorieën. Allemaal horende tot de Nationale Criteria. Er wordt ’s morgens al vroeg gestart en de wedstrijden gaan door tot etenstijd. De amateurs bijten om 10:00 uur het spits af. Da laatste wedstrijd wordt op gang geschoten om 15:00 uur

De hele woensdag 16 maart staat Oud-Vossemeer in het teken van het wielrennen met de daarbij horende sfeer, gezelligheid, hapjes en drankjes en gelardeerd met de geur van massageolie.

Er zijn diverse locaties in Oud-Vossemeer. De permanence is in Dorpshuis de Vossenkuil, De kleedkamer bevindt zich in Gymzaal Oud-Vossemeer.

De inschrijving is al geopend en kan via dit adres.

 

Voor liefhebbers van de wielersport is dit een gelegenheid die u niet mag missen.

Waarom? Bekijk hier de impressie van verleden jaar en u weet waarom.