Jeanette Marcusse kreeg in 2008 het idee om een kustroute voor kunst op te zetten. Het lukte haar om 13 ‘eigen’ kunstenaars uit Zoutelande enthousiast te maken voor deelname. Dit gezelschap werd aangevuld door zeven gastexposanten. Verdeeld over 13 locaties stelden zij hun kunst voor. Ook Guido Metsers, een artistieke duizendpoot exposeerde en oordeelde in zijn enthousiasme later: ‘Zoutelande was de muis die brulde’.

Een beeldige beeldentuin

Een beeldige beeldentuin

Na het voorzichtige eerste experiment is Kunst aan de Kust een blijver geworden. Dit jaar viert het de tiende editie. Een jubileum dus.
Fietsend of wandelend over kleine Walcherse weggetjes van locatie naar locatie en u verbazen over de verschillen in creativiteit, dat is het uitganspunt. Wat het extra bijzonder maakt is dat de locaties waar de kunst wordt tentoongesteld zo van elkaar verschillen. Een mooie tuin, de kerk of een boerenschuur.

Schilderkunst in het beste licht

Schilderkunst in het beste licht

Waarom is Kunst aan de Kust zo gegroeid en nog steeds vernieuwend? Op de eerste plaats vanwege het enthousiasme dat vaste en nieuwe exposanten naar elkaar uitstralen;
De kwaliteit van amateurkunstenaars groeit jaarlijks;
De hartverwarmende betrokkenheid van de bewoners die spontaal nieuwe locaties beschikbaar stellen;
Maar vooral de bezieling van de organisatie die maar niet aflaat.

Of op de boerenbuiten

Of op de boerenbuiten

En dat vertaalt zich. De route telt dit jaar in Zoutelande 46 deelnemers, verdeeld over 22 locaties. In Meliskerke en Biggekerke vindt u het werk van 24 kunstenaars verdeeld over 6 locaties. Hun totaal verschillend werk varieert van schilderijen, via galskunt en houtbewerking tot beeldhouwwerk en keramiek. Te typeren als realisme en/of abstrahisme.
De lijst met deelnemers vindt u hier.

Het kunstlievende publiek zal tijdens de kustroute aangenaam worden verrast met heel gevarieerde kunstvormen. Er staat u een exclusieve jubileumtentoonstelling te wachten. De bekende folder is een ware jubileumuitgave geworden, hier als PDF te downloaden.

de Jubileumbrochure

de Jubileumbrochure

Alle locaties zijn gratis te bezoeken en u kunt de route op elk willekeurig punt starten of beëindigen.

De kerk, een plaats voor bezinning

De kerk, een plaats voor bezinning

Zoutelande opent haar deuren op:
Donderdag 17 augustus van 14:00 tot 18:00 uur
Vrijdag 18 augustus van 11:00 tot 18:00 uur
Zaterdag 19 augustus van 11:00 tot 18:00 uur

Een bezoek aan dit unieke evenement mag zeker niet ontbreken in uw agenda.