Bodypainting is, simpel gezegd, het beschilderen van het lichaam ter versiering. Er bestaan vele stijlen en technieken maar in essentie komt het erop neer het lichaam en zijn vormen te gebruiken als ondergrond voor een schilderij, om de vormen door licht en schaduw andere dimensies te geven, of het lichaam weg te werken in een achtergrond, of als dier te ‘vermommen’.

Abstract - foto Joke Bot

Abstract – foto Joke Bot

 

 

Op Plein Montmaertre in Zierikzee is deze vorm van kunst in enkele jaren uitgegroeid tot een waar kunstfestival. Het bodypainting mag dit jaar dan ook niet ontbreken op de veelheid van evenementen die jaarlijks op dit kunstplein in Zierikzee plaats vinden.

 

Da Vinci op hoog niveau - foto Joke Bot

Da Vinci in 3D – foto Joke Bot

 

 

 

 

 

De datum voor de 3e editie van ” Bodypainting op Montmaertre ” is bekend!

Op 17 augustus 2019 wordt Plein Montmaertre weer het toneel voor deze bijzondere vorm van kunst!

Elk jaar werd gewerkt aan een bepaald thema. Deze keer krijgen de painters de opdracht mee: ‘Verwerk éen of meer Zeeuwse producten in de paint!’ Dát is een toffe uitdaging! Komen jullie kijken naar de resultaten, wat ze ook mogen zijn? Komen we de blikken doos van de Zeeuwse babbelaars tegen, of gaan we op zoek naar bloedkoraal of Zeeuwse knoppen?

Er zijn ook Zeeuwse producten te vinden op deze Zéker-super-Zeeuwse gezellige markt!

Herman brood in voorbereiding - foto Joke Bot

Herman brood in voorbereiding – foto Joke Bot

 

Wanneer: 17 augustus..
Hoe laat: vanaf 11 uur..
Waar: Plein Montmaertre in hartje Zierikzee

Camouflage - foto Joke Bot

Camouflage – foto Joke Bot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als u zich op wilt geven als schilder of model, stuur dan een mailtje aan inge@paal3.nl, kijk op haar Facebook pagina  of  de website.  Bellen kan ook: 06 23 20 07 28.

Laten we hopen op goed weer en veel plezier.