Op vrijdag 17 augustus 2018 geven de organisten Marien Stouten en Jan Peter Teeuw, op het Bätz-Witte orgel in de Hervormde kerk van Kapelle op Zuid-Beveland, een concert met vooral vierhandig-orgelspel.

Marien Stouten

Marien Stouten

Marien Stouten kreeg orgelles van Martin Mans en Rinus Verhag. Daarna studeerde hij aan het conservatorium van Gent bij Ignace Michiels. Hij is organist van de St. Nicolaaskerk te Brouwershaven en van de Nieuwe Kerk in Zierikzee. Marien is dirigent van een aantal koren. In het dagelijks leven is hij opnametechnicus voor Animato Music Productions en Voxus Virtual Organs.

2018-08-11

Jan Peter Teeuw

 

 

 

 

 

Jan Peter Teeuw kreeg orgelles van Johan den Hoedt en van Arjen Leistra. Hij is kerkorganist in Ridderkerk en werkt veelvuldig mee aan concerten en koorzangavonden. Van zijn hand verschenen diverse bundels met orgelmuziek en instrumentale muziek. Tevens is hij dirigent van een aantal koren. Jan Peter werkte mee aan vele cd-opnamen, waaronder drie solo-cd’s.

Samen maakten Marien en Jan Peter twee cd’s met vierhandige orgelmuziek.

 

 

 

Tijdens het concert in Kapelle zullen, wat het vierhandig orgelspel betreft, transcripties worden gespeeld van werken van Adolphe Adam, Johann Sebastian Bach, Edward Elgar, Joseph Haydn en Victor Herbert.

Hervormde kerk in Kapelle - Foto Havang - httpscommons.wikimedia.org

Hervormde kerk in Kapelle – Foto Havang – httpscommons.wikimedia.org

Daarnaast worden ook werken gespeeld die oorspronkelijk voor vier handen geschreven zijn. Het betreft werken van de Canadese componist Denis Bédard en van Ad Wammes. Ook spelen Marien en Jan Peter een door Jan Peter geschreven koraalsuite die drie koralen van Nederlandse bodem behandelt.

Bedard

Denis Bedard

 

 

 

 

 

 

Verder zullen Marien en Jan Peter solo een werk van respectievelijk Thalben-Ball en Murrill te gehore brengen.

 

 

 

 

Aanvang concert: 20.00 uur (deur open om 19.30 uur).

Toegang: 7 euro (kinderen t/m 14 jaar: gratis)

 

Wilt u alvast een indruk krijgen van het werk van Denis Bédard? Luister dan even hier.