Fort Rammekens heeft in zijn 475-jarig bestaan – “de Oude Dame” is dit jaar jarig – heel wat gasten over de vloer gehad: scheepsjongens, specerijenhandelaren, huursoldaten, marketentsters, champignonkwekers, kooplieden, bouwsoldaten, architecten, watergeuzen en kanonniers om er maar een paar te noemen. Zij hebben op het fort lief en leed gedeeld, tranen geplengd, lachen gebulderd.

smartlappenkoor Sjarretoe

Dagelijks lief en leed

Smartlappenkoor Scharretjoe uit Vlissingen zingt op zaterdagmiddag 17 september a.s. vanaf 15:00 uur de kelen schor aan dagelijks lief en leed en wellicht zullen ook enkele van genoemde beroepsgroepen daarbij voor het voetlicht komen. Hoe dan ook, het wordt een prachtig spektakel, het optreden van de ca 40 door de wol geverfde zangers op het sfeervolle binnenplein van Fort Rammekens, tussen de metersdikke, eeuwenoude muren, aan de boorden van de Westerschelde.

Fort Rammekens

Zin in?

Je kunt erbij zijn door een bezoek aan het fort hier te boeken

Op die zaterdagmiddag kun je dan niet alleen genieten van de zang van Scharretjoe, maar ook vooraf of achteraf een zwerftocht maken over het oudste zeefort van West-Europa, Rammekens bij Ritthem onder leiding van Staatsbosbeheer.

Bron: MNM Zeeland