Bovenstaande foto: De tweede prijswinnaar van verleden jaar, Foto: Joke Bot

 

Op  het leukste plein van Zierikzee worden heel de zomer en een paar keer in het voorjaar en najaar hippe Montmartre-stijl marktjes georganiseerd.

de LIne-Up verleden jaar

de LIne-Up verleden jaar

Vooral de zomermarktjes, op de zaterdagen van begin juli tot eind augustus, zijn een heerlijk feest. Tal van kunstenaars en andere creatievelingen krijgen hier de gelegenheid hun werk te tonen of te verkopen. Het leuke is dat elke keer wordt uitgegaan van een ander thema.

De winnares van vwrleden jaar

De winnares van verleden jaar – Foto Joke Bot

 

 

Op 18 augustus is er een speciaal thema. Bodypainting.

 

 

Bodypainting (lichaamsbeschildering) is het beschilderen van het lichaam als versiering. Er bestaan vele stijlen en technieken maar in essentie komt het erop neer het lichaam en zijn vormen te gebruiken als ondergrond voor een schilderij, om de vormen door licht en schaduw andere dimensies te geven, of het lichaam weg te werken in een achtergrond, of als dier te ‘vermommen’.

 

Bodypainters beschilderen deze dag hun modellen tot ware meesterwerken. De winnaars worden door het publiek gekozen. Er zijn naast bodypainting ook andere kunstvormen te zien. Er is een gezellig terras, een zwembadfontein en sfeervol (live)muziekje! Kortom, hier kun je passie delen!

De Mona Lisa Anders - foto Joke Bot

De Mona Lisa Anders – foto Joke Bot

 

 

 

Het evenement duurt van 10:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis.

 

Als u zich op wilt geven als schilder of model, stuur dan een mailtje aan inge@paal3.nl  , kijk op haar Facebook pagina of de website . Bellen kan ook: 06 23 20 07 28.

 

De overige zomeractiviteiten volgen snel.