Luscinia (Noorse Nachtegaal), opgericht in 2003, is een samengaan van amateurzangers en professionele musici en is dit jaar al meer dan 13 jaar actief in Zeeland, met name op Schouwen-Duiveland. De muzikale leiding is in handen van de beroepsmusicus Wim Boer. Het ensemble voert muziek uit in originele bezettingen: A capella, met orgel, barok-ensemble of groot orkest.

 

Concert Luscinia in Gasthuiskerk

Op zaterdagmiddag 18 januari 2020 start Vocaal Ensemble Luscinia, na 15 jaar cantatediensten en grote concerten, een nieuwe concertreeks met als thema “Musis Sacrum”. Luscinia wil hiermee haar concertbezoekers meer bieden dan muziek alleen.

Het worden sfeervolle concerten, waarbij u niet alleen kunt genieten van prachtige muzikale klanken, maar ook zult kennismaken met andere kunstvormen en wetenschap en hun relatie met muziek.

 

Première

Tijdens het eerste concert in deze reeks kunt u getuige zijn van de première van het indrukwekkende Dixit Dominus in A van Jan Dismas Zelenka. Daarnaast wordt de schitterende cantate “Alles nur nach Gottes Willen” van Johann Sebastian Bach uitgevoerd. Voor een voorproefje, kijk hier.

Mar van der Veer - Foto Willemien

Mar van der Veer – Foto Willemien

Bovendien geeft musicus/musicoloog Mar van der Veer een boeiende lezing over de laatste dagen van Felix Mendelssohn-Bartholdy. Ook van deze componist worden twee prachtige koorwerken ten gehore gebracht.

Dit alles met een professioneel begeleidingsorkest en solisten; alles onder leiding van dirigent Wim Boer. Als solisten treden voor het voetlicht; Marianne Boer, Sopraan – Elisabeth Gerritsen, Alt – Jelle Leistra, Tenor en Noël Casteleyn.

Wim Boer

Wim Boer

Wim Boer volgde zijn muziekopleiding aan het Rotterdams Conservatorium in de vakken orgel, piano, koordirectie en kerkmuziek. Momenteel is hij actief als dirigent van de koren ‘Luscinia’ (Zierikzee), het ‘Schouws Kamerkoor’ (Noordwelle) en het Zeeuws Boys Choir (Goes), en daarnaast als cantor in de St. Willibrorduskerk in Zierikzee. Naast het werk als dirigent en cantor treedt Wim Boer op als organist/pianist, solo of in samenwerking met o.a. het “Burgh Trio”. Tevens heeft Wim een eigen lespraktijk als zangdocent.

Meer informatie

De concertmiddag begint om 16:00 uur in de Gasthuiskerk te Zierikzee.

Kaarten kosten € 17,50. In de voorverkoop € 14,50. De prijs voor kinderen tot 12 jaar slechts € 5,-. De prijs is inclusief een consumptie.

Luscinia

U kunt kaarten reserveren via de website of bij Boekhandel De Vries – Havenplein 14 in Zierikzee. Of telefonisch via 06 25 59 76 15.