Op 7 januari 1992 ging er een schok door de stad Evreux. De fabriek van Solex zou worden gesloten en meer dan 470 mensen zouden hun baan verliezen.

De eerste Solex ontstond per toeval toen Maurice Goudard en Marcel Menneson in 1905 een fabriekje begonnen waarin klein motoronderdelen werden gebouwd. In 1918 construeerden zij een fiets met een hulpmotortje boven het achterwiel. Het idee vervaagde en Solex werd een bedrijf voor carburateurs voor de auto industrie.

Solexen - Foto Quistnix

Solexen – Foto Quistnix

Het was Menneson die al snel in de gaten had dat na de Tweede Wereldoorlog de vraag naar auto’s gering zou zijn. Hij ontwikkelde een nieuw motortje dat boven het voorwiel van een rijwiel geplaatst kon worden. In 1941 werden al 30 prototypes op verschillende fietsen gebouwd. In 1942 volgde een voorserie die al het beroemde zwanenhalsframe in zich had.

De officiële introductie van de Solex met de clip-on-motoren van 45 cc. vond plaats in 1946. Hoewel het motorblokje in de loop der jaren herhaaldelijk werd verbeterd bleef het in principe gelijk aan het aanvankelijk ontwerp.

De Solex werd een cult-item. In 1964 werden maar liefst 380.000 exemplaren, van wat later een fetisj zou worden geproduceerd.

Moderne Solexrijdster

Moderne Solexrijdster

Het bedrijf werd verschillende keren over genomen door grote merken, achtereenvolgens Renault, Motobécane en uiteindelijk Yamaha. In september 1988 besloot de dochter van Yamaha, MKB Saint-Quentin te stoppen met de productie van de VéloSolex en over te gaan tot de productie van buitenboordmotoren.

In 1966 kocht een Franse importeur 60% van de aandelen en het merk verhuisde naar Hongarije. Daar worden de kleine bromfietsjes nog steeds gebouwd. Het type 3800 (uit 1966) wordt nog steeds gebouwd in Hongarije als Cyclon en in China als Dong Tian. In 2005 werd bekendgemaakt dat het merk Solex nieuw leven werd ingeblazen door het Franse bedrijf Mopex. Daar worden gewoon de oude modellen opnieuw geproduceerd, maar om juridische redenen onder de merknaam Black ’n Roll.

Anno 2019 zijn er in Nederland nog maar weinig mensen die op een solex rijden. Maar sinds begin 21ste eeuw  is er echter een groot aantal recreatiebedrijven waar solexen te huur zijn om daarmee een toertocht te maken.

Toch is men de Solex niet vergeten. Er zijn nog tal van Solexclubs over heel Europa die het fietsje met haar buitenboordmotortje in hun hart hebben gesloten en koesteren.

En dat gebeurt dan o.a. in Biggekerke. Op zaterdag 19 augustus om 16:00 uur gaat daar de jaarlijkse Solexrace van start. Deelnemers knetteren op de antieke brommertjes door de straten van het anders zo stille dorpje.

De Black 'n Roll

De laatste Solex versie –  Black ‘n Roll

Voor een impressie van de Biggekerkse Solexrace, kijk hier: De beelden zijn van Omroep Zeeland.

Er wordt gereden in verschillende categorieën.  Er zijn hardrijders die de antieke knetterpotjes hebben opgevoerd waarbij snelheden tot 60 km. per uur worden gehaald. Spectaculair.

Maar net zo leuk en om te lachen is de ludieke klasse. Hier gaat het niet om snelheid maar om originaliteit. Nonnen op de brommer, heksen die voor een dag niet de bezem berijden, stripfiguren, niets is te gek.

Ook komen er nog tal van oude modellen aan de start. Heeft u zelf een Puch, Zundapp of Kreidler bereden. Kom dan hier nostalgie snuiven.

 

 

De Race - feest voor iedereen

De Race – feest voor iedereen

Voor de kinderen is er de Ludieke Kids Ronde. Hierbij gaan zij verkleed op hun fietsjes over het parcours.

Als de races zijn afgelopen is er feest in het centrum met muziek, iets te eten en een drankje.

Voor meer informatie : www.solexracebiggekerke.nl