In ’s-Heer Arendskerke, aan de Panhoeveweg ligt wellicht het mooiste theater van onze provincie. Hoewel de vlag dekt niet de lading. Multifunctioneel kunstencentrum is meer op zijn plaats.

Het geheel bestaat uit een ha. een bunder, grote landschapstuin. Hierin zijn tal van beelden van uiteenlopende kunstenaars  te bewonderen. Jaarlijks krijgen een tiental gevestigde namen en aankomend talend de gelegenheid hier te werken of te exposeren.

de niet te onderschatten joert

Centraal in de tuin staat een enorme Joert of Yurt.  Deze vormt het kloppend hart van de Bunder. Onder dit tentdak worden de verschillende activiteiten georganiseerd, variërend van exposities en concerten tot manifestaties en andere activiteiten.

Op zondag 19 februari is het podium geheel vrij voor Barbara Kouwijzer met haar soloprogramma ‘De Eeuw van de Leeuw’.

Vier gewone mensen, de dingen die voorbij gaan.

Vier generaties vrouwen, één familie, één eeuw.

Vier maal een De Leeuw!

Barbara Kouwijzer speelt de vier vrouwen;

Barbara en 4 vrouwen; Maria, Jo, Anna en Lily

Prachtig monoloog

 

Met ‘Eeuw van De Leeuw’ is een drieluik over vrouwen in de twintigste eeuw compleet. Het begon met ‘Verzengend’, een verhaal over liefde & dood met Jeanne Hébuterne (muze en geliefde van Modigliani) in de hoofdrol. Daarna ‘Gelukzoekers’ met Lena/Martha, die voldoende redenen hadden om hun geluk elders te gaan zoeken. En nu dus ‘Eeuw van De Leeuw’: Vier portretten van vier generaties vrouwen. Ieder portret verhaalt in één schets ieders afzonderlijke leven. De portretten achter elkaar vertellen een eeuw. De complete drieluik, een ode.

 

‘De Eeuw van de Leeuw wordt gespeeld op zondag 19 februari. De voorstelling vangt aan om 15:00 uur bij Een Bunder Kunst, Panhoeveweg te ’s-Heer Arendskerke.

Voorafgaand of na de voorstelling krijgt u alle gelegenheid door de beeldentuin te dwalen.

Kaarten (€ 13,50 pp) kunt u bestellen via www.eenbunderkunst.nl  of aan de ingang als er nog plaats is.