Joost van Uffelen geeft op donderdagavond 19 januari 2023 in Museum Veere een presentatie over de veranderde relatie tussen mens en walvis in zowel de Noordzee als in het buitenland. In het museum is een tentoonstelling te zien over de walvisvaart vanaf de16e eeuw, uit een collectie van een van de laatsten walvisvaarders die Zeeland en Nederland hebben gekend: Balaena, Vis, Vis, Wallevis.

https://museumveere.nl/exposities/walviskaak-aan-de-muur/

Joost van Uffelen trekt als reis- en natuurfotograaf de wereld over om verhalen over de zeeen haar bewoners in beeld te kunnen vastleggen. Hij is gespecialiseerd in het fotograferen van het grote wild in zee. Zeezoogdieren zijn voor hem een favoriet onderwerp.

Zijn prijswinnende beelden worden online gepubliceerd, in boeken, magazines, in binnen- en buitenland.

 

Na de lezing is er ruimte voor muziek en gezellig samenzijn.

 

 

 

De lezing vindt plaats als een van de Alma-avonden. De Alma avonden verwijzen naar de stichtster van het museum, Alma Oakes. Zij was eigenaar van één van de Schotse Huizen.

 

Begin twintigste eeuw gaf haar vader in dit huis gelegenheid kunst te exposeren en erover te spreken, later schonk dochter Alma haar huis aan de Staat, met de bedoeling dat er een museum in moest komen samen met het buurhuis dat door haar vader ter beschikking wasgesteld.

 

Toegangsprijs 12 euro

Speciaal voor jongeren/studenten vanwege het onderwerp een actieprijs van 6 euro (aantal plaatsen is beperkt).

De avond begint om 20.00 uur.

U kunt zich opgeven bij Harry Buiter, per email: hbuiter@zeelandnet.nl of telefoon 0118-50 60 25.