Voor de twaalfde maal op rij komt er een groots opgezet wijnfeest in Zeeland. En wel op en rond een van de grootste wijnhoeves van Nederland, de Kleine Schorre bij Dreischor op Schouwen-Duiveland.

Ruimte genoeg voor iedereen

 

Op vrijdag 2 augustus om 15:00 opent de Wijnhoeve haar poorten. De toegang is gratis en elke bezoeker ontvangt tijdens aperitieftijd tussen 15:00 en 17:00 een warm welkom door Wijnkoningin Barbara Deurloo-Wolff en een  gratis glas Brut de Zélande (18+).

 

Onze wijn koningin

 

 

 

De zaterdag 3 augustus opent om 13:00 met om 14:00 de kroning van de nieuwe Zeeuwse Wijnkoningin door de Burgemeester van Schouwen-Duiveland en ambassadeur van de Kleine Schorre – Gerard Rabelink.

Het Wijnfeest trekt inmiddels jaarlijks ruim 5.000 bezoekers. Het programma voorziet in een breed opgezet culinair evenement met een middag en een avondprogramma. Er is voor iedereen volop gelegenheid de inmiddels beroemde en kwalitatief hoogstaande Zeeuwse wijnen te proeven, die gecombineerd kunnen worden met tal van specifieke Zeeuwse Zilte Zaligheden. Een groot culinair feest voor alle Zeeuwen en de vele binnen- en buitenlandse toeristen die in deze periode in Zeeland verblijven.

Kortom, alle ingrediënten voor een feestelijk, smakelijk én leerzaam weekend zijn voorhanden.

Proost

 

Nieuw dit jaar is de kunst weide waar zo’n 15 bekende Zeeuwse artiesten exposeren en workshops verzorgen, van schilderwerken tot beeldende kunst. Ook is er een unieke foto collectie te bewonderen waarin 1 jaar de Kleine Schorre is vastgelegd gemaakt door wijnkoningin Barbara Deurloo-Wolff.

 

Elk jaar wordt er een inzameling gehouden voor een speciaal project. Het goede doel dit jaar is: Stichting Paardrijden Gehandicapten Schouwen-Duiveland.

Van iedereen een euro voor het goede doel ?

Voor het volledige programma, kijk op de website.