De Stichting Kunst- & Cultuurroute Middelburg is in 1999 opgericht en viert dit jaar haar twintigjarig bestaan. Dit jaar grootser dan ooit.

Het idee achter de organisatie was, kunst en cultuur laagdrempelig toegankelijk te maken voor een breed publiek. Inwoners en bezoekers van Middelburg zouden hierdoor meer en makkelijker kennis kunnen maken met deze fenomenen.

Dit jaar is het voor de 20ste keer dat elke eerste zondag van de maand een route langs musea, kunstenaarsateliers, galeries en culturele instellingen wordt uitgezet.

Lilith de Jong

Lilith de Jong

 

 

Het jubileum is aanleiding de opening van het komende seizoen feestelijk in te luiden. Men gaar van start met een uitgebreide editie van het openingsthema: ‘Zeeuwse gasten’. Veertien locaties langs de route verlenen gastvrijheid aan Zeeuwse kunstenaars en stellen hen in de gelegenheid hun werk te tonen. Er worden onder andere sculpturen, objecten, schilderijen, foto’s, hoeden, en sieraden getoond.

 

 

 

 

Marion Kamper object

Marion Kamper object

 

 

Het is een jaarlijks terugkerend thema geworden. Vaste deelnemers aan de kunst- en cultuurroute nodigen sinds vier jaar collega kunstenaars hun werk te exposeren op hun locaties. Dit concept is inmiddels de vierde editie. Hiermee wil de Kunst- en Cultuurroute laten zien dat zij graag open staat voor allerlei vormen van samenwerking met kunstenaars en kunstinitiatieven uit de hele omgeving. Inmiddels zijn de bijdragen van een bijzonder hoog niveau. De deelnemende locaties zijn te herkennen aan de blauwe vlag met daarop het logo. (zie boven)

 

 

Tim van Eenenaam - work7

Tim van Eenenaam – work7

 

 

 

Vanwege het vierde lustrum zijn de Zeeuwse Gasten locaties zowel op zaterdag al op zondag geopend. Ook later in het jaar zullen er diverse feestelijke activiteiten plaats vinden. Het hoogtepunt zal een overzichtstentoonstelling zijn in de Kloostergangen van de AbdijHet jubileumjaar wordt 2 februari om 11.30 uur geopend door Wethouder van Cultuur Cees Lodder.  Anna de Bruyckere, die door de Kunst- en Cultuurroute is aangesteld als stadsdichter, zal een poëtische bijdrage leveren. De opening vindt plaats in de Zeeuwse Concertzaal. Na de opening zal  Jan Kiewiet,  voorzitter van de Kunst- en Cultuurroute Middelburg, de wethouder begeleiden langs een rondje Zeeuwse Gasten.

 

 

Wil Goed

Wil Goed

 

 

ZEEUWSE GASTEN

Kunst- en Cultuurroute Middelburg 2 en 3 februari 2019 – 13.00-17.00 uur

Meer informatie in de Uitloper of op de website.  

 

 

 

 

 

Deelnemerslijst Zeeuwse Gasten 2019

Atelier: Gast:
De Roofprintpers

 

Hans Overvliet ruimteCAESUUR
Toos van Holstein

 

Marion Kamper
Juul Kortekaas

 

Anneke Schenk

 

Gerdi Zwaan

 

Liesbeth Labeur
Sandra van der Meulen

 

Tim van Eenenaam
Petra Bouman

 

Jacqueline Schot
Riet Wullems

 

Jeanine Vandenbergh
Blauwe Hope

 

Iris Vinke
Hanny Mallekote, atelier Hoed Gezien

 

Wytske Zwetsloot
Pakhuis 22

 

Lilith de Jonge
Expositie Koepoortstraat

 

Wil Goed
Galerie Gerritse

 

Zeeuws Textiel Collectief
CBK

 

Zeeuwse Lichting
Sjakie’s Galerie

 

Toos van Holstein
Goudsmid Bert van Wijk Janneke Jacobs

(alleen zondag)