Zierikzee, 19 december 2017

Vandaag heeft het Stadhuismuseum Zierikzee de 20.000 bezoeker mogen ontvangen! Mevrouw Agnes Tieben uit Dreischor werd tot haar verrassing feestelijk ontvangen door vrijwilliger Joop Wessels met een bloemetje en twee boeken behorende bij de presentaties van het museum.

De bezoeker

Agnes Tieben met haar gastheren.

De kayak van Zierikzee, een van de geschonken boeken.

De kayak van Zierikzee, een van de geschonken boeken. Leuk cadeau-ideetje?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de verzelfstandiging in 2016 werd met de gemeente Schouwen-Duiveland afgesproken dat in 2019 het Stadhuismuseum 20.000 bezoekers per jaar zou trekken. Het team van het Stadhuismuseum Zierikzee is verheugd dat nu voor het derde jaar op rij het voor 2019 beoogde aantal bezoekers is bereikt. Het Stadhuismuseum gaat in 2017 de 19.437 bezoekers van vorig jaar dus ruim overschrijden.

Betrokken team van vrijwilligers

Directeur A.J. Scheffers

Directeur A.J. Scheffers

Het Stadhuismuseum kijkt terug op een goed 2017 met enkele mooie tentoonstellingen en diverse interessante activiteiten. Directeur Albert A.J. Scheffers van het Stadhuismuseum zegt daarvan: ‘dit mooie aantal bezoekers is mede gerealiseerd dankzij een betrokken en enthousiast team van medewerkers en vrijwilligers’.

Vooruitkijken naar 2018

Het museum kijkt uit naar een even succesvol 2018. Vanaf 16 december 2017 is de nieuwe tentoonstelling Tintelend Licht – het leven van Victoria Kloek weerspiegeld te zien in het museum. Kunstenares Victoria Kloek (1945 – 2017) had een atelier in het historische centrum van Zierikzee en werd geïnspireerd door de zee, de lucht en het strand. De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 18 maart 2018.

Een van de fraaie expositieruimten

Een van de fraaie expositieruimten

Tot en met 1 april 2018 is ook de expositie Zilver van kaft tot kaft nog te zien. De tentoonstelling belicht de ontwikkeling van boeksloten en boekbeslagen door de eeuwen heen in zowel binnen- als buitenland. De collectie die gepresenteerd wordt is van Bernard van Noordwijk. Een unieke collectie van wereldfaam.

Los van de wisseltentoonstellingen kunt u in het museum op reis door de geschiedenis van Zierikzee en Schouwen-Duiveland. Laat u verrassen en inspireren!

Openingstijden

Tijdens de feestdagen is het Stadhuismuseum Zierikzee geopend op 24, 26 en 31 december van 13.00 tot 17.00 uur. Op 25 december en op 1 januari is het museum gesloten.

Meer informatie

Meer weten? Neem dan een kijkje op de website  of volg de facebookpagina  van het Stadhuismuseum. U vindt het museum aan de Meelstraat 6-8 in Zierikzee.