Het natuurgebied Schelphoek is een overblijfsel van de Watersnoodramp in 1953. Ten zuidwesten van Serooskerke sloeg de zee een van de grootste gaten in de dijken binnen dit gebied. Het duurde ruim een half jaar voor het gat was gedicht.

Locatie Schelphoek

Locatie Schelphoek

Na de afsluiting van het immense gat kon de natuur haar gang weer gaan. Het groeide uit tot een prachtig natuurgebied bestaande uit water, oeverlanden en aangelegde bospartijen die bestaan uit essen, eiken, iepen en populieren. Maar ook de bijzondere zwarte els heeft haar haar kans gekregen.

Schelphoek wordt door Staatsbosbeheer verzorgd.

De huisvesting

De huisvesting

Het Veldstudiecentrum maakt veel gebruik van dit unieke natuurgebied. Ze organiseert hier onder andere natuurkampen vanuit Centrum de Schelphoek. Dit centrum is een voormalig bijhuis van een boerderij en bestaat uit twee gebouwen. Hier is een ideale uitvalsplek ontstaan voor onderzoeken van de kust, het strand en de duinen.

Schelpen zoeken

Schelpen zoeken

Van 20 tot 25 augustus is er, speciaal voor de kleinsten een geweldig zomerkamp georganiseerd. Deze dagen worden ze actief bezig gehouden met alles wat met zee, strand en duinen te maken heeft. Ze gaan vogels spotten en zoeken naar zeehonden op het strand. Met een sleepnet gaan ze op jacht door het ondiepe water. Er worden schelpen verzameld en krijgen uitleg over de soort.

Kleine ontdekkingsreiziger

Kleine ontdekkingsreiziger

Natuurlijk is er een kampvuur waarboven ze zelf hun broodjes bakken, nadat ze vermoeid zijn terug gekeerd van het meer waar ze hun eigen vlotten hebben gebouwd. Kortom, als u uw kind een geweldige ervaring wilt meegeven, schrijf hem of haar dan in voor dit kamp.

 

Meer informatie kunt u vinden op de website of bij Claire die u kunt bereiken via 06 22 90 37 05.