De Middelburger Leen van Duivendijk is al 27 jaar actief als schilder. Hij gaat opnieuw studeren aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Hij is lid van het CBK en de ZKK.

Van Duivendijk heeft al een groot aantal exposities in  op zijn naam staan, vooral in Zeeland, zuid Nederland en in Hongarije en België.

Werk van hem is aangekocht door EPZ (kerncentrale) in Borssele en RPCZ (Adviesbureau voor onderwijs en kindcentra)  in Vlissingen.

Van 20 augustus tot 29 september exposeert Van Duivendijk, naast zijn bekende waterschilderijen ook 10 ‘Gouden Gevels’.

Water is het oog van de wereld (Nescio)

Water is het oog van de wereld (Nescio)

De grote passie van Van Duivendijk is het schilderen van water. Zoals Nico Out schreef in de PZC: “Het schilderen van water zoals Van Duivendijk dat doet is meegaan met de beweging van het oppervlak, het doorgronden van de structuur ervan en het zoeken naar een vertaling daarvan in vorm, kleur en penseelstreek. In dat opzicht is zijn werk een metafoor voor het waarnemen en interpreteren van het leven zelf dat zich steeds anders vertoont volgens vaste patronen en toch nooit grijpbaar. Idee en uitvoering zijn in balans. Het resultaat biedt esthetisch genot en intellectueel genoegen.”

Een deel van de expositie zal dan ook bestaan uit schilderijen met als thema golven.

Gouden gevels

Gouden gevels

 

Het tweede deel wordt ingevuld met Gouden Gevels. Van Duivendijk selecteerde, tijdens ontelbare fietstochten door zijn stad, 10 plekken van mooie gevels, vooral uit de Gouden Eeuw. Twee gevels zijn jonger maar zo mooi dat ze niet mochten ontbreken. Het werk is gemaakt in gouden tinten op onbewerkt linnen. De combinatie van goud en de “linnen” luchten geeft een dromerige zonnige sfeer. Hij heeft tevens een 3 kwartier durende wandeltocht uitgezet langs de door hem geschilderde gevels. Alle werken zijn nieuw en ontstaan in 2017 en 2018.

 

Deze expositie in de Drvkkery  is een uitgelezen gelegenheid om kennis te maken met het werk van Van Duivendijk of de kennismaking te hernieuwen.

Voor meer informatie over Leen van Duivendijk en zijn werk, kijk hier.

De Drvkkery

Markt 51

4331 LK Middelburg

T: 0118 886 886

F :0118 886 855

E: info@drukkerijmiddelburg.nl

Maandag: 11.00 – 18.00 uur

Dinsdag, woensdag en vrijdag: 09.30 – 18.00 uur

Donderdag: 09.30 – 21.00 uur

Zaterdag: 09.30 – 17.30 uur

Koopzondag (1e zondag van de maand): 13.00 – 17.00 uur