Een opvallend gebouw in Tholen is het voormalige stadhuis, ontworpen door leden van de beroemde architectenfamilie Keldermans. Het gebouw, herbouwd in de 15de eeuw, heeft een lange historie achter zich. In de periode tussen 1955 en 1957 is het Stadhuis ingrijpend gerenoveerd. Momenteel wordt het stadhuis onder andere gebruikt voor concerten.

De concertzaal in het Stadhuis

De concertzaal in het Stadhuis

 

 

 

De Stichting Anthonie Keldermans Concerten  werd in 2000 opgericht op initiatief van de musicus Jan de Viet. De doelstelling van de stichting is; het jaarlijks laten uitvoeren van een aantal kamermuziekconcerten. Daar is de stichting in de loop der jaren in geslaagd en heeft een goede reputatie opgebouwd.

En waar kun je die concerten beter organiseren dan in het historische stadhuis van Tholen.

 

Op zaterdag 21 april kunt u hier een concert bijwonen van het Kamermuziek Ensemble Nederland.  Dit gezelschap treedt op in een bijzondere combinatie van viool, klarinet, cello en harp. Het ensemble is veelgevraagd zowel in Nederland als in het buitenland.

Het Kamermuziek Ensemble Nederland

Het Kamermuziek Ensemble Nederland

Het bestaat uit: Marieke Vos – klarinet, Koen Stapert – Viool, Maya Fridman – cello en Annemieke IJzerman – harp.

Die avond worden werken uitgevoerd van Bruch, Dvořák en Ravel. Het concert zal aanvangen om 20:15 uur. Als u een uitzonderlijk leuke, muzikale avond wilt beleven, dan mag u dit concert niet missen.

Kaartverkoop en reserveringen via dit adres: info@keldermansconcerten.nl