Kersttijd is bij uitstek de tijd om rust te vinden en een gevoel van vredigheid over u neer te laten dalen. Eigenlijk kan dat niet beter dan door te luisteren naar muziek die bij deze tijd past. Daarvoor kunt u naar een theater gaan, maar de meest passende plaats voor een concert dat aansluit bij de kerstsfeer is toch wel een kerk.

Het interieur van de Corneliuskerk

 

Corneliuskerk Noordwelle

Een bij uitstek geschikte plaats hiervoor is de middeleeuwse Corneliuskerk in Noordwelle. Dit historische rijksmonument werd afgebouwd in 1589. Restauraties volgden in de perioden tussen 1959 tot 1966 en later tussen 2005 en 2013. Deze in oorspronkelijke staat gebleven kerk staat bekend om haar geweldige akoestiek

Trio Merain

 

Merain

 

Merain is een trio van bevlogen professionele musici gevormd door Mirjam Rietberg (harp), Mieke Manschot (zang) en Sandra Wallner (viool). Zij weten volksmuziek uitnemend te vermengen met klassieke invloeden.”.

Merain is ontstaan in 2010 en speelt volksmuziek op geheel eigen wijze: akoestisch in eigen smaakvolle arrangementen. Het van origine klassiek geschoolde trio weet bij haar concerten een ontspannen en intieme sfeer te creëren, waardoor je als luisteraar heerlijk weg kunt dromen en je op kunt laden. Merain heeft inmiddels 3 cd’s uitgebracht.

 

Merain in concert

 

Internationaal

Merain speelt regelmatig in Nederland, Duitsland en Luxemburg en is geregeld live te gast bij Radio 4.

Merain wordt internationaal zeer gewaardeerd. Het Duitse dagblad Die Rheinpfalz omschreef vorig jaar over hun concert in het Hambarcher Schloss: “Kerstbetovering in vele talen”.

 

Lees hier wat de Duitse kranten vinden van Merain

Kerstconcert

Merain verzorgd een heerlijk kerstconcert waarin zij u in de sfeervolle Corneliuskerk in een aangename kerststemming brengt met de mooiste kerstmuziek uit o.a. Ierland, Duitsland, Bulgarije, Venezuela, het Midden-Oosten en dit jaar ook Zweden, het bosrijke winterwonderland van Pippi en Niels Holgersson.

Verbazende en verbluffende muziek

 

 

Tijdens dit concert luistert u van verstilde mystieke liederen tot Zuid-Amerikaanse vrolijkheid. Alles passeert de revue in dit bijzondere en afwisselende concert. De muziek is zoals altijd op verfijnde wijze door Merain zelf bewerkt waarbij de prachtige harmonie van de instrumenten een magische uitwerking heeft.

 

 

Het concert wordt uitgevoerd op zaterdag 21 december. De aanvangstijd is 20:00 uur. De Corneliuskerk is vanaf 19:30 geopend.

De entreeprijs is €17,50 voor volwassenen. Voor kinderen t/m 15 jaar €12,50 (inclusief consumptie vooraf en in de pauze)

Voor kaarten bestellen of meer informatie kunt u terecht op de website van Merain.