Het 777-jarig bestaan van Nieuwerkerk in 2010 was voor Nieuwerkerk een reden om eens groots uit te pakken. De Stichting Nieuwerkerk Bruist organiseerde een groots feest waaraan iedereen deel kon nemen. Dit feest werd als zo aangenaam gesmaakt dat het een jaarlijks terugkerend evenement werd.

Badderen in het schuim

En dit jaar mogen we de jubileumeditie van 10 jaar Nieuwerkerk Bruist!  organiseren. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni 2019 staat de Kerkring weer bol van de activiteiten voor jong en oud. Het beloofd een bruisend feest te worden met tal van evenementen, wedstrijden.

Op vrijdagavond wordt om 16:00 uur begonnen met de avondmarkt. Verder is er die avond vanaf 18:00 de viswedstrijd en om 18:30 de Oude Auto en Motortoertocht.

Wie draait er zijn hand om voor een bolus meer

 

 

Op zaterdag barst het feest om 09:15 al los met de Bus Toertocht. In de loop van de dag passeren de Dikke Bandenrace, De expositie van Oude auto’s en motoren en de Bolus eetwedstrijd de revue.

Waar kinderen clowns worden

 

 

 

In de loop van de middag zijn er wedstrijden Lego Bouwen, ringsteken en kinderen kunnen zich laten schminken. Om 17:00 start de schuimparty voor de kinderen.

 

Ook kunnen ze kennismaken met de dieren van de reizende boerderij.

Lekker lui bij moeder zwijn

 

 

Muzikaal wordt Nieuwerkerk Bruist opgeluisterd door optredens van de Band Be for You en Zangeres Gwen van Oeveren. Dit en veel meer staat u te wachten.

 

 

Gwen van Oeveren

 

 

 

 

 

 

Wandelend over de kerkring passeert u tal van kraampjes. Hier moet u zeker, letterlijk en figuurlijk, even stil blijven staan bij de kraam van Stichting Enna.

‘Samen delen is samen helen.’ Onder dat motto organiseert Stichting Enna al vele jaren bijeenkomsten en ontmoetingen voor ouders, grootouders, broers, zussen, familie en kennissen die zelf of in hun naaste omgeving een kind hebben verloren. De ontmoetingen bieden momenten om herinneringen te delen, elkaar troost te bieden of om gewoon zomaar een mooi gebaar van een arm om de schouder.

Deze stichting verdient zeker uw aandacht.

Stichting Enna, heel herkenbaar

Kortom, Nieuwerkerk Bruist biedt u opnieuw een bijzonder gevarieerd programma en rekent op uw bezoek voor een leuke avond of dag.

Alle foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door Joke Bot. Hiervoor onze dank