Al enige jaren wordt op Plein Montmaertre in Zierikzee, bijna traditioneel, in december de Dickens Kerstmarkt georganiseerd. In voorgaande jaren bleek dit een groot succes.

Sfeer

Sfeer

Er zijn kraampjes waar u leuke kerstcadeautjes kunt kopen. Deelnemers presenteren zich in kleding van die tijd. Kunstenaars en ambachtslieden laten u kennis maken met hun vaardigheden. En de sfeer wordt verhoogd door brandende open vuren, koek en zopie, glühwein en uiteraard kerstbomen.

 

Dit jaar staan de Dickens markten gepland op 22 en 27 december. Als reservedatum staat 15 december op de kalender.

Terug in de tijd - Foto Joke Bot

Terug in de tijd – Foto Joke Bot

Op zaterdag 22 december is er een markt, waarin de deelnemers die meewerken aan dit leuke evenement, zichzelf en hun kunsten presenteren in originele (gehuurde) kleding.

Op donderdag 27 december is de markt zelfs uitgebreid met vier extra kramen die bemand zijn door mensen die oude ambachten beoefenen en geregeld zijn door Zierikzeese ondernemers.

Kindermetamorfose - Foto Joke Bot

Kindermetamorfose – Foto Joke Bot

 

De organisatoren willen graag weten of u belangstelling heeft om mee te doen. Het zou natuurlijk geweldig zijn om dit evenement af te sluiten met een zo groot mogelijk aantal deelnemers. Ook welke datum u het meest past.

De deelname is gratis, wel moet u zelf de kosten van de gehuurde kleding betalen.

 

 

 

...Of een bakkie snert = Foto Joke Bot

…Of een bakkie snert – Foto Joke Bot

Voor deelname aan de Dickens markt en meer info kunt u zich wenden tot:

Inge de Groot – 06 23 20 07 28

Guusje Poot – 06 49 62 04 21

Patrick Veenendaal – 06 28 24 51 89

 

De donkere dagen voor de Kerst een andere invulling geven? Uw creaties aan de wereld tonen? Uw verliefdheid voor bijna verdwenen ambachten uitdragen? Meld u dan zeker aan als deelnemer!