Wim Hofman

Op vrijdag 21 december om 17.00 uur opent de bekende Vlissingse kinderboekenschrijver/ illustrator en beeldend kunstenaar Wim Hofman de zestigste tentoonstelling van de Zeeuwse Kunstkring (ZKK). Wim Hofman was ooit zelf lid van de ZKK. Bij het 40 jarige bestaan van de ZKK richtte hij nog een overzichtstentoonstelling in met Leen van Duivendijk in Het Zeeuws Museum.

Wim Hofman

Wim Hofman

De huidige voorzitter, Peter Holtring, heet iedereen van harte welkom bij deze bijzondere opening.

Dynamiek

Er was dit jaar een groot verloop bij de aangesloten leden. Dit jaar doen alle 18 aangesloten kunstenaars mee. De volgende technieken zijn vertegenwoordigd: schilderen, fotografie, keramiek, beeldhouwen, tekenen en mixed media. Uitsluitend nieuw werk is er te zien.

Er doen  3 nieuwe aangesloten kunstenaars mee met de ZKK tentoonstelling: Marion Crezée, Christina de Vos en Helma Hulscher.

Marion Crezée woont en werkt in Veere en maakt o.a. werk op papier in gemengde technieken en sculpturen.

Christina de Vos uit Geersdijk is tekenaar van mensen en portrettist van stemmingen en gevoelens.

Helma Hulscher uit Middelburg is schilder. Vertrekkend vanuit het landschap ontwikkelt ze een nieuwe werkelijkheid.

De Zeeuwse Kunstenaars:

Er is werk te zien van de volgende Zeeuwse kunstenaars:

Glenn Priester-waterjuweel- in wortelvorm-rood-koper

Glenn Priester-waterjuweel- in wortelvorm- uitgevoerd in rood koper

Van Zeeuws Vlaanderen

Ernest Joachim( tekenen, keramiek), Johan Klein (fotografie), Glenn Priester (schilderijen, grafiek, objecten, installaties), Evelien Verhulst (fotografie), Sjaak de Wit (schilderijen).

 

 

 

 

 

Notenkraker - Marion Crezée,

Notenkraker – Marion Crezée,

Van Walcheren

Cobi Boone (beeldhouwwerk, objecten), Anneke Coppoolse (keramiek, porselein), Leen van Duivendijk (schilderijen), Jan de Heer (schilderijen, tekeningen), Michiel Hermsen (schilderijen), Marion Crezée (werken op papier, beeldhouwen)en Helma Hulscher (schilderijen), Paula Termeer (grafiek)

 

 

 

 

Rene Mink

Rene Mink

Van de Bevelanden

Adri Geelhoed (schilderijen), Renée Mink (tekeningen, schilderijen, ruimtelijk werk) en dus Christina de Vos (schilderijen)

 

 

 

 

Miems van Citters - Boeket in live

Miems van Citters – Boeket in live

Van Schouwen Duiveland

Miems van Citters (schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerk in steen en hout) Saskia Eggink (grafiek, collage en objecten)

Voor meer informatie

Interieur van de Vleeshal

Interieur van de Vleeshal

De tentoonstelling van de Zeeuwse Kunst Kring in de Vleeshal in Middelburg loopt van 22 december 2018 t/m 6 januari 2019. Elke dag zijn er suppoosten en exposanten aanwezig.

De openingstijden zijn van 12.00 uur tot 17.00 uur. De Vleeshal is gesloten op Eerste Kerst en op Nieuwjaarsdag. Verder op alle dagen geopend, ook op Tweede Kerstdag.

Er worden tijdens deze expositie ook kleine werken verkocht voor steeds € 60,- per stuk vanwege het 60 jarig bestaan.

Deze tentoonstelling is voor liefhebbers en geïnteresseerden in Zeeuwse kunst en kunstenaars een ideale mogelijkheid hiermee kennis te maken. Voor meer informatie over de Zeeuwse Kunst Kring, waaraan al deze afbeeldingen zijn ontleend, bezoek de website.