Stichting ‘De Bunder’ biedt kunstenaars een podium op een 10.000 m² (= 1 ha ook wel 1 bunder) groot terrein tussen de Oude Rijksweg en de Panhoeveweg in ’s-Heer Arendskerke. Artiesten en kunstenaars  krijgen daar letterlijk en figuurlijk alle artistieke ruimte in een landschappelijke tuin. Tussen bomen, verscholen paadjes en weelderige kruiden staan diverse karakterbeelden opgesteld. 

 

Dat het chanson booming is hoeven we hier niet meer uit te leggen, dankzij het tv-programma Chansons! is er om het in goed Frans te zeggen een heuse revival rondom het Franse lied ontstaan. En terecht!

 

Marjolijn Polfliet brengt met haar Manouches Franse chansons van toen, van nu en van alle dagen daartussen. In een altijd herkenbaar maar soms toch eigengereid nieuw jasje. Welke muzikanten er bij zijn, is altijd een verrassing en daardoor is ieder optreden anders.

Marjolujn Polfliet

 

Chansons om mee te zingen, chansons die iedereen herkent, chansons om beter te leren kennen, chansons om over je heen te laten komen. Met altijd een beetje achtergrondinformatie over de inhoud van de liedjes en de artiest daarachter. Zo wordt het zeker ook voor ‘les Non-Francophones’ ook interessant.

 

Waan je op een terrasje in Zuid Frankrijk met een glaasje wijn en een Frans kaasje. Of doe je ogen dicht en stel je voor dat je door Montmartre wandelt en plots de chansons van Edith Piaf door de straten hoort klinken. Of over een charmant Frans weggetje kronkelt op weg naar je vakantiebestemming. Klinkt als Une belle histoire toch? Brel, Gainsbourg, Brassens, Sardou, Mistinguett, Zaz, Aznavour, zomaar een paar namen die zeker zullen passeren. En hoe dramatisch de liedjes soms ook kunnen zijn, er zijn gelukkig ook altijd

weer liedjes waarin die mooie roze bril bovengehaald wordt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 22 januari 2023 bij een Bunder Kunst, Panhoevenweg -’s Heer Arendskerke

Aanvang concert 15.00u, voor en na deze activiteit volop gelegenheid om de tuin te bezoeken.

Tickets via  eenbunderkunst.nl   of   aan de deur als er nog plaats is.