Na het succesvolle eerste semester van de enige Zeeuwse MuseumJeugdUniversiteit, begint op 24 maart het tweede semester in het Stadhuismuseum Zierikzee. Tussen de 8 – 12 jaar en nieuwsgierig? Kom dan ook studeren in het Stadhuismuseum Zierikzee!

Les van echte wetenschappers

Les van echte wetenschappers

Een kijkje in de wereld van media en techniek

 

Een drietal landelijke wetenschappers, onderzoekers en experts geven uitleg en antwoord op je vragen tijdens de MuseumJeugdUniversiteit (MJU). Voor het tweede semester van de MJU Zierikzee duiken we de wereld van media en techniek in. Je komt er hele dagen mee in aanraking, van het nieuws op tv tot de verhalen op sociale media of spelletjes op je telefoon. Hoe ziet het de mediawereld er nou achter de schermen uit? En hoe ging dat vroeger? Kun je van spelletjes leren? Hoe schrijf je nou een pakkend krantenartikel? En hoe lieten mensen zich zien voordat de sociale media er waren? Dit zijn allemaal vragen die worden beantwoord tijdens de tweede MJU-collegereeks.

 

Gezellig samen wijzer worden

Gezellig samen wijzer worden

MuseumJeugdUniversiteit Zierikzee

 

De MJU is de landelijke organisatie die wetenschap op deze originele wijze in meer dan 50 musea onder de aandacht brengt. Het Stadhuismuseum heeft de organisatie van deze Zeeuwse collegereeks op zich genomen en de sprekers uitgenodigd.

Het Stadhuismuseum biedt per semester plaats aan 40 nieuwsgierige studenten van 8-12 jaar. Samen volgen zij op drie zondagmiddagen college bij het Stadhuismuseum Zierikzee.

 

De kosten zijn € 15. De colleges vinden plaats op 24 maart, 28 april en 19 mei om 13.30 en duren 1 uur.

Nieuwsgierig? Wil je meer weten of gelijk aanmelden?

Neem dan een kijkje op: www.museumjeugduniversiteit.nl/musea/stadhuismuseum-zierikzee/

Je vindt het Stadhuismuseum aan de Meelstraat 6-8 in Zierikzee.

telefoon 0111-454464

info@stadhuismuseum.nl.