Het Stadhuismuseum Zierikzee is vanwege de herfstvakantie maandag 24 oktober extra open van 11:00-17:00 u. Het gemeentelijk museum van Schouwen-Duiveland is doorgaans op maandag gesloten. Voor het Stadhuismuseumteam staan meestal op de maandag onderhoudstaken, veranderingen in de presentatie, onderzoek t.b.v. nieuwe exposities of vergaderingen op het programma. In de Zeeuwse schoolvakanties is het museum wel open voor bezoekers op de maandag.

Het Stadhuismuseum toont momenteel op de zolder Schouwen-Duiveland verzameld/t 25 jaar gemeente in 25 objecten.

Van de burgemeestersstoel van Westerschouwen tot aan een toga van de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs) van Zierikzee:

 

25 jaar koffie leuten

 

 

 

 

25 jaar Schouwen-Duiveland verzamelt zich dit najaar op de zolder van Stadhuismuseum Zierikzee.

In 2022 bestaat de gemeente Schouwen-Duiveland 25 jaar. De zes gemeenten Brouwershaven, Bruinisse, Duiveland, Middenschouwen, Westerschouwen en Zierikzee worden op 1 januari 1997 samengevoegd tot één nieuwe gemeente. Het Stadhuismuseum – het gemeentelijk museum van Schouwen-Duiveland – blikt met een tentoonstelling op de zolder van het voormalige stadhuis van Zierikzee terug op dit jubileum aan de hand van 25 objecten. Elk met een eigen verhaal!

Verder in de voormalige Raadzaal en de burgemeesterskamer werk van Arnoldus van Anthonissen (1631-1703). Een Zeeuwse meester uit de Gouden Eeuw en in het Archiefkabinet een kleine presentatie over het Rampjaar 1672.